Dirk van Nieuwkerk, Anaco Greeve:

"Tuinders hebben met huidige tomatenprijzen niets te klagen"

Tholen - De overgang van het Hollandse op het Spaanse tomatenseizoen verloopt volgens Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve heel behoorlijk. "Een aantal Nederlandse tuinders zijn al klaar, anderen komen deze of volgende week leeg. Spanje start wat later en daardoor zit niemand elkaar in de weg. We zitten eigenlijk tussen de 'mallen' en de 'dwazen' in. Al met al een goede situatie voor de Nederlandse tuinbouw."

"De prijzen liggen hierdoor op een redelijk niveau en dat is eigenlijk al een langere periode het geval. Volgens mij hebben de tuinders op het ogenblik niet te klagen hoewel dat eigenlijk in de aard van het beestje ziet. Maar met de huidige prijzen mogen ze gewoon tevreden zijn met wat ze krijgen. Echt goede B-tomaten worden voor 5,50 - 6 euro verkocht, met A-tomaten is het verschil (2-4,50 euro) nog wat extremer. Ook de prijzen van het kleine spul zijn al een tijdje heel behoorlijk."Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.