Portugal: steun voor kwekers van wilde paddenstoelen

Wilde paddenstoelen zijn een moeilijk product om op de markt te brengen, omdat hoeveelheden noch kwaliteit goed beheersbaar zijn. Er zijn echter bedrijven die hun kwekers enige stabiliteit bieden door de verkoop van zwamvlokken of mycelium. "Onze klanten kweken diverse soorten paddenstoelen, zoals de shiitake, de oesterzwam, de kruisdisteloesterzwam, de gesteelde lakzwam (Reishi) of de populier leemhoed (Pioppino)," aldus Filipa Vieira van Aromas e Boletos.

De belangrijkste manier waarop de kweek in het wild kan worden gestimuleerd is door de introductie van "mycorrhizale bomen zoals kastanjes, die resistent zijn tegen veel ziekten die dennen of eiken wel treffen. Deze soorten produceren wilde paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood, zwarte truffels en oranjegroene melkzwammen."

Bovendien innoveert dit Portugese bedrijf ook "door paddenstoelen op eenvoudige manieren te bewerken." Zo zijn er producten gecreëerd zoals Reishi-thee, paddenstoelenmeel, enz.

Kwekers van en handelaren in wilde paddenstoelen, zoals die van Spanje, Frankrijk, Italië of Australië, gebruiken deze methoden al om de beschikbare hoeveelheden enigszins te beheersen. Het is echter geen exacte wetenschap, "juist door de eigenschappen van het product zelf."

Voor meer informatie:
Filipa Vieira
Aroma e Boletos
Tel.: +351 244025090

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.