Thanet Earth met zesde kas grootmacht in belichte teelt VK

De voltooiing van het terrein van Thanet Earth is dit jaar weer een stuk dichterbij gekomen. De zesde kas is af. Deze is speciaal ontwikkeld voor het jaarrond telen van smaaktomaten.Smaaktomaten
De nieuwe kas is al in gebruik genomen. Er zijn verschillende soorten smaaktomaten gebruikt, waaronder de Thanet Earth Piccolo waar het bedrijf om bekend staat. De kas wordt verhit door WKK's en is geheel voorzien van HPS-belichting. Deze verzekeren de jaarronde productie.

Thanet Earth bezit 15% van de teeltgrond voor tomaten in het Verenigd Koninkrijk. "In praktijk betekenen de enorme efficiëntie van het kweeksysteem en de jaarronde productie dat Thanet Earth binnenkort 25% van de tomaten in het Verenigd Koninkrijk zal produceren", berekent het bedrijf. Grootmacht in Britse belichte teelt
Des Kingsley, bedrijfsleider van Thanet Earth: "We schatten dat van de overige tomatenteeltgronden in het Verenigd Koninkrijk er ongeveer 10 hectare belicht wordt door LED-belichting of HPS-lampen. Dit betekent dat Thanet Earth tijdens de wintermaanden met 31 belichte hectare 75% van de tomaten in het Verenigd Koninkrijk produceert." 
Komkommers
"Niet alleen de tomaten worden 's winters bij Thanet Earth belicht. We hebben ook HPS-lampen geïnstalleerd in de komkommerkas. Deze kas is in 2016 gebouwd. In 2017 groeiden hier nog tomaten. Vanaf 2019 zullen we hier komkommers gaan telen." Dit is de eerste hogedraad, door licht ondersteunde komkommerteelt van het Verenigd Koninkrijk. Het zal ervoor zorgen dat Thanet Earth meer komkommers kan gaan telen. In januari 2018 kunnen naar verwachting de eerste worden geoogst.
De bouw en de ingebruikname van de vijfde en zesde kas maakten deel uit van de strategie van Kingsley. Over de vraag naar binnenlandse producten zegt hij: "De toekomst van de import is op het moment erg onzeker. Het is algemeen bekend dat het Verenigd Koninkrijk op het gebied van voedselproductie meer zelfvoorzienend zal moeten worden." 

"We werken keihard om meer binnenlands geteelde topproducten op de markt te brengen, maar er is nog een enorm gat tussen de jaarronde vraag naar Britse tomaten en het beschikbare aanbod." Kingsley is vol lof over het team dat de kassen gebouwd heeft. "Ook deze kas is op tijd gerealiseerd zonder het budget te overschrijden." 

"We hebben veel met plaatselijke aannemers kunnen werken en hebben 130 banen gecreëerd in het onderhoud en het management van de kassen en bij het verpakken van onze producten. Ik wil iedereen die erbij betrokken is geweest bedanken." 

Voor meer informatie: 
Thanet Earth


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.