Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Wachten op Excel bestanden is verleden tijd”

Na een korte proefperiode op meerdere locaties werken sinds begin januari 2017 alle locaties in binnen- en buitenland van Agro Care met het platform van LetsGrow.com. De aanleiding voor Agro Care om te gaan werken met LetsGrow.com, is dat alle relevante teeltgegevens op één centrale plek automatisch verzameld worden. "Door automatisch teeltgegevens te verzamelen, worden gegevens consequent ingevoerd en werkt iedereen in het bedrijf met dezelfde data". Aan het woord zijn twee teeltmanagers van Agro Care: Alida Kuiper en Barry Ammeraal.Alida: "Er zijn teeltmanagers, die aan de start sceptisch waren om gewasregistratie met de app in te voeren, maar nu ze er gebruik van maken komen ze met feedback en suggesties."

Alida Kuiper is de beheerder van het LetsGrow.com account. Zij maakt op één centrale plaats de gewenste grafieken en overzichten aan. Alida zorgt er voor dat alle teeltmanagers (die met hun eigen account inloggen) de voor hen nodige grafieken en overzichten tot hun beschikking hebben. In de overzichten staan kengetallen waarop de teeltmanagers sturen.

Door met dezelfde informatie te werken, kunnen alle teeltmanagers aan de hand van actuele data met elkaar discussiëren over de teelt en hoe deze verder te optimaliseren. Alida heeft in overleg met de teeltmanagers ook notificaties aangemaakt. Er worden elke ochtend per locatie notificaties met overzichten en grafieken verstuurd naar de betreffende teeltmanager(s). Hierdoor wordt alle relevante teeltinformatie per dag in één oogopslag beschikbaar. Als laatste voert Alida vooraf (per teelt) de streefwaarde zetting, plantbelasting en groeifactor in het systeem in. Zo is het mogelijk om tijdens de teelt de realisatie te vergelijken met de streefwaardes.

Barry: "Iedere teeltmanager kan continue bijhouden of de ontwikkelingen van de planten op het gewenste niveau liggen."

Naast de geautomatiseerde registraties zoals water- en klimaatgegevens, worden er bij Agro Care ook handmatig gegevens ingevoerd. Hiervoor heeft LetsGrow.com een handige app ontwikkeld, die zowel op de mobiele telefoon als op een tablet werkt. Nu iedereen een aantal maanden met het programma werkt, wordt er volop gebruik gemaakt van de app. "Er zijn teeltmanagers die aan de start sceptisch waren om gewasregistratie met de app in te voeren, maar nu ze er gebruik van maken komen ze met feedback en suggesties." aldus Alida. Ook dat werkt goed. Barry en Alida zelf zijn positief over het gebruik van de app. Barry geeft aan: "Ik ben minder tijd bezig met het invoeren van gewasregistraties. In de kas vul ik met mijn mobiele telefoon de gegevens direct op de app in."

Voor meer informatie:
LetsGrow.com
Westlandseweg 190
3131 HX Vlaardingen
T: +31 (0)10 460 81 08
F: +31 (0)10 460 80 00
info@letsgrow.com
www.letsgrow.com
Publicatiedatum: