V10 vanaf 3 november inzetbaar voor bedekte onbelichte tomatenteelt

Op verzoek van LTO Glaskracht Nederland is een tijdelijke vrijstelling afgegeven voor V10 ter bescherming van de bedekte onbelichte tomatenteelt tegen schade door het Pepinomozaïekvirus.

Deze vrijstelling is op 2 november 2017 gepubliceerd in de Staatscourant. De vrijstelling op grond van artikel 38 van de Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden gaat in vanaf 3 november en geldt niet voor de opkweek van tomatenplanten.

Met deze vrijstelling wordt een oplossing geboden voor de beheersingsproblemen van schade door Pepinomozaïekvirus in de onbelichte teelt van tomaat. De vrijstelling geldt vanaf 3 november 2017 vervalt op 28 februari 2018. De vrijstelling is slechts van toepassing indien de gebruiksvoorschriften van dit besluit worden nageleefd.

De volgende toepassingsvoorwaarden gelden: Het middel mag uitsluitend worden toegepast in de bedekte onbelichte productieteelt van tomaten. Toepassing van het middel in de opkweek van tomatenplanten is niet toegestaan. Planten behandeld met V10 mogen niet verplaatst worden naar andere bedrijven, uitgezonderd voor afvalverwerking. Tot slot moeten er beschermende handschoenen gedragen worden.

"Het is jammer dat wij nu al voor het vierde jaar op rij een vrijstelling moeten aanvragen voor een groen middel. Deze middelen zouden snel regulier beschikbaar moeten komen", aldus Pieter Hoogerbruggen, voorzitter Landelijke Tomatencommissie van LTO Glaskracht Nederland.

Deze vrijstelling is tot stand gekomen dankzij inspanningen van de landelijke commissie Tomaat van LTO Glaskracht Nederland en de Coördinatoren Effectief Maatregelenpakket (CEMP) van LTO Glaskracht Nederland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.