"Meld schimmelprobleem eventueel anoniem"

Er bestaat een groter risico op groei van saprotrofe schimmels in de teelt door de toename van het aantal toegepaste substraatcomponenten en de afname van het pakket aan toegestane bestrijdingsmiddelen. Komt u schimmel tegen? Meld het dan (eventueel anoniem) bij het platform saprotrofe schimmels, waarin RHP deelneemt.

Centrale registratie en analyse van praktijksituaties is nodig om als sector meer zicht te krijgen op de omvang en de aard van de schimmelproblematiek in teelten
en gezamenlijk oplossingen te vinden. Als besmettingsgevallen worden gemeld dan kunnen gespecialiseerde onderzoekers ermee aan de slag en de omstandigheden nader onderzoeken.

Schimmels schadelijk?
Saprotrofe schimmels zijn niet direct schadelijk voor de plant, maar soms is er wel invloed op de productie. Schimmelgroei in een substraat kan bijvoorbeeld leiden tot een vermindering van de wateropname ervan. En daarmee kan een schimmel indirect wel tot schade aan de plant leiden, zoals een verstoorde groei en mindere kwaliteit. Een latent aanwezige schimmelinfectie kan onder gunstige omstandigheden ineens explosief groeien.

Voorkomen en herkennen
In de advieskaart leest u hoe u de schimmels herkent en welke maatregelen u kunt treffen om een besmetting met schimmel in uw teelt te voorkomen.

Voor meer informatie:
RHP
Galgeweg 38
2691 MG 's-Gravenzande
T: +31 (0)174 62 03 60
F: +31 (0)174 64 04 13
info@rhp.nl
www.rhp.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.