"Forse wijzigingen in GLK certificatieschema"

Afgelopen maand is een forse wijziging van kracht geworden in het GroenLabel certificatieschema voor Groenfinanciering. Het gaat met name om een nieuwe manier van energie berekenen, welke de "CO2 rekenmodule" wordt genoemd. Wat houdt deze berekening precies in? Welk effect heeft dit op de toekomstplannen van mijn bedrijf? Regeren is vooruitzien... dus wat kunt u nu al doen?Nieuwe energieberekening
Er is een forse wijziging gekomen in het groenlabel certificatieschema voor groenfinanciering. De wijziging betreft een nieuwe energieberekening. Men heeft hieraan de naam 'CO2 rekenmodule' gegeven. Het aangepaste schema is op 9 oktober 2017 ingegaan.

Groene energie & scherming verplicht
De grootste wijziging is doorgevoerd op het gebied van energie. Energie-intensieve bedrijven mogen maximaal 25 m³ gas per m² kasoppervlakte gebruiken. Voor energie-extensieve bedrijven is dit maximaal 12 m³ gas per m². Alle elektriciteit, welke wordt ingekocht, dient 'groen' te zijn. Een uitzondering geldt hierbij voor elektriciteit wat bijvoorbeeld door een ander glastuinbouwbedrijf of energiecluster wordt aangeleverd. Voor extensieve bedrijven is gebruik van één horizontaal scherm verplicht, voor intensieve bedrijven is gebruik van twee horizontale schermen verplicht.
 
MIA/Vamil
Voor MIA/Vamil geldt dat de regels in 2018 ook gaan veranderen. Binnenkort is er een hoorzitting waarin de beoogde punten behandeld worden. DLVge is daarbij aanwezig. De CO2 rekenmodule wordt vrijwel zeker overgenomen.
 
Regeren is vooruitzien
Wanneer u investeringsplannen heeft en gebruik wilt maken van Groen Label Kas, dan is het wellicht verstandig om uw investeringsplannen op glastuinbouwgebied naar voren te halen. De opdrachtbevestigingen met betrekking tot de GLK-kas moeten dan voor het einde van dit kalenderjaar zijn getekend. Daarna heeft u nog drie maanden de tijd om te zorgen voor een Omgevingsvergunning activiteit 'bouw' en het Groen Label Certificaat.

Voor meer informatie:
DLVge
Gelista Alicaris
06-5339 3552
g.alicaris@dlvge.nl
www.dlvge.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.