Meer vraag vanuit Rusland en Oekraïne voor Egyptische ijsbergsla

Egyptische ijsbergsla heeft een vaste plek op markten in Rusland, Oekraïne en de Golfstaten gevonden. "We verwachten dat we qua export zo'n 200 ton extra nodig hebben om aan de vraag in deze markten te voldoen. Jaar op jaar is dat een toename van 15%," zegt Sherif Kamel van Freshland.

Volgens Kamel zijn dit niet de enige regio's waar Egyptisch ijsbergsla wordt vermarkt. "Als onderdeel van ons plan om de Europese markt op te komen, zijn we in gesprek met het Verenigd Koninkrijk. We hopen onze ijsbergsla per luchtvracht te exporteren, zodat we de leveringstijden in kunnen korten."

De aanwezigheid van ijsbergsla uit Spanje, dat voor de export een betere geografische ligging heeft dan Egypte, kan echter voor concurrentie zorgen. Ook wordt er steeds meer ijsbergsla geteeld in China."We zijn goed gevestigd in de landen waar we al actief zijn. 70% van alle ijsbergsla die naar Saoedi-Arabië, Koeweit of de Verenigde Arabische Emiraten wordt geëxporteerd, gaat naar de fast foodsector. Verder hebben we een nieuwe branche in Duitsland opgezet, dat door de overheid is gecertificeerd om de consumptie van onze ijsbergsla in EU-landen aan te moedigen."

Voor meer informatie:
Sherif Kamel, Export Manager
Fresh land For Import & Export
Tel.: +201095198128

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.