Aardbeienras Sunsation krijgt nieuwe naam: Sonsation

Het aardbeienras Sunsation, ontwikkeld door veredelingsbedrijf Flevo Berry uit Ens, zal voortaan verdergaan onder de naam Sonsation. De oorspronkelijke naam bleek reeds in gebruik door het bedrijf Evanthia bv, die Sunsation gebruikte als merknaam voor zonnebloemen. Volgens commercieel manager Steven Oosterloo van Flevo Berry is de naamswijziging een kleine verandering, met grote noodzaak.

"De Sunsation aardbeien doen het erg goed in de markt en ook Evanthia boekt resultaten met haar Sunsation zonnebloemen. In zo'n geval is verwarring omtrent merknamen het laatste waar je op zit te wachten", verklaart Steven. Het bedrijf Evanthia klopte zelf aan bij Flevo Berry. "Het is op een nette en begripvolle manier gegaan. Gezien de populariteit van ons ras, hebben we besloten om de productnaam slechts minimaal te wijzigen. Zo blijft het ras herkenbaar binnen de waardeketen", verklaart Steven. Evanthia had hier geen problemen mee: "De namen lijken veel op elkaar, maar we begrijpen dat het belangrijk is om niet met drastische wijzigingen te komen. Ik hoop van harte dat de nieuwe naam bijdraagt aan het succes dat ze bij Flevo Berry voor ogen hebben", verklaart Nico Grootendorst, managing director bij Evanthia bv.De populariteit van het vorig jaar gelanceerde aardbeienras blijkt voor Flevo Berry nog groter dan verwacht. "We richten ons normaliter voornamelijk op korte dagrassen met een vroege of late productie en doordragende rassen. De meeste veredelingsbedrijven hebben zich altijd gericht op het kortedag middentijdse segment en hierin is het aanbod van rassen dan ook het grootst. We dachten aanvankelijk dat het minder interessant zou zijn om ons op die categorie te richten. De praktijk wijst echter het tegendeel uit: de tuinders zijn razend enthousiast en zien Sonsation als een verbetering t.o.v. een ras zoals Sonata." Volgens Steven is de vraag op dit moment veel hoger dan het aantal planten dat er beschikbaar is. Een logisch gevolg, want de Sonsation-aardbei blijkt sterk te zijn tegen ziektes zoals Phytophthora Cactorum en heeft daarnaast een mooie uitstraling, goede glans én een sensationele smaak. "Dankzij deze voordelen wordt het aantal testen en de schaal van testen bij telers momenteel uitgebreid en zijn ook grotere marktpartijen het ras aan het testen", aldus Steven.

Verder verandert er niets
De naam is wellicht anders, maar verder verandert er volgens Steven niets. "We blijven verder praktijkervaring opdoen met Sonsation en daarnaast zullen we verder blijven opschaokelen in de vermeerdering", verklaart hij. Geïnteresseerden kunnen voor de inkoop van Sonsation terecht bij Flevoplant, Vd Avoird tray plant, Kraege, Vd Elzen, Henselmans of Angier.
 
Voor meer informatie:
Flevo Berry
Enserweg 23
8307 PK Ens
info@flevoberry.nl
licences@flevoberry.nl
www.flevoberry.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven