Aardwarmte in plaats van aardgas in Westlandse woningen

Dinsdag 24 oktober 2017 werd door Frank Binnekamp, algemeen directeur, een handtekening gezet onder een tweetal intentieovereenkomsten die het bouwen van acht aardgasloze woonwijken en twee aardgasloze gebieden in de gemeente Westland mogelijk maken.Gemeente Westland, Energie Transitie Partners, ONW, BPD Ontwikkeling, Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom en Westland Infra gaan samen de uitdaging aan om een plan te ontwikkelen voor acht duurzame woonwijken en twee gebieden (totaal circa 4.500 woningen) in de gemeente Westland (Zuid-Holland) waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van aardgas. In plaats daarvan krijgt duurzame warmte zoals aardwarmte een belangrijke rol. Naar verwachting is het plan in 2018 gereed.

Het creëren van wijken zonder aardgas heeft gevolgen voor de wijze waarop elektriciteitsnetten worden aangelegd. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het pompvermogen voor warmtenetten en het elektrisch bijverwarmen van woningen waardoor er meer capaciteit van het elektriciteitsnet gevraagd wordt. Doordat Westland Infra als initiatiefnemer bij de omslag naar aardgasloos betrokken is, wordt dit belang geborgd. Daarnaast kan zij op deze manier kennis en ervaring opdoen om zodoende op efficiënte wijze de bestaande gasnetten uit te faseren.

Door de energievoorziening in de regio Westland te verduurzamen, draagt Westland Infra actief bij aan de energietransitie. Met de ontwikkeling van deze aardgasloze wijken en gebieden wordt dan ook een goede stap gezet in de richting van een CO2-neutrale energievoorziening.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.