Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Abu Dhabi: Groententeelt groeit jaarlijks 8%

Abu Dhabi heeft een jaarlijkse stijging gehad van de groententeelt van 8% ondanks diverse uitdagingen waar de landbouwsector mee te kampen had, volgens een rapport van het statistische centrum SCAD in Abu Dhabi. Uit het rapport blijkt een productiestijging van de VAE tussen 2012 en 2016 van 58.874 ton naar 78.114 ton (32%), zo meldde het staatspersbureau Wam.

Het emiraat lijkt dus succesvol in haar streven om, ondanks de jaarronde moeilijke klimaatomstandigheden zoals droogte, schaarse regenval en hoge temperaturen de lokale productie van verse groenten te bevorderen. Dit is een belangrijk onderdeel van de strategie van Abu Dhabi om de voedselzekerheid te verbeteren.

De initiatieven hiertoe werden gelanceerd door ADFSC, het telersdienstencentrum van Abu Dhabi, en de ADFCA, de Abu Dhabi Food Control Authority, waarbij er aanzienlijke inspanningen zijn geweest om het bewustzijn bij telers en de productie te verhogen en het concurrentievermogen van lokale producten kwalitatief en kwantitatief tegen importproducten te waarborgen.

Publicatiedatum: