Van weekmarkt tot groothandel

“Grossiers zijn gewoon een beetje duurder dan wij”

De een na de andere handelaar op de groothandelsmarkt van Duisburg sluit definitief zijn deuren. Een paar honderd meter verderop opende Ali Savi slechts twee jaar geleden zijn groenten- en fruithandel. Na een moeilijke aanvangsfase hebben vooral Turkse klanten de weg naar hun landgenoot weten te vinden.

Vlakbij de Duisburgse groothandelsmarkt Grossmarkthalle, ietwat verborgen in een zijstraat, zit de AS Groenten- en fruithandel. Sinds begin 2016 verkoopt de Turkse ondernemer Ali Savi daar zijn waren: allerlei groenten en fruit, maar ook kruiden (peterselie, rozemarijn) en exotische producten. De ervaren handelaar heeft zelfs een bananenrijpcel, vlak naast de berging. "Bananen en tomaten zijn onze best verkopende producten. We kopen groene bananen uit Nederland en laten ze hier rijpen," aldus de neef van de bedrijfsleider en trotse medewerker dhr. Ogretmis.


De neef van de eigenaar Ali Savi toont de rijpe tomaten

Mond tot mond-reclame
Na een lange carrière op de weekmarkten van Duisburg besloot Savi voor de groothandel te gaan. Er was echter in de groothandelsmarkt geen ruimte voor een groot bedrijf met twee koelruimtes. Daarom koos deze verkoper voor een bedrijfsgebouw, schuin tegenover de groothandelsmarkt. Hoewel hij al loyale klanten had via de groothandelsmarkt, was het aanvankelijk hard aanpoten. Ogretmis: "Op dit moment zijn we erg tevreden hoewel de concurrentie bijzonder zwaar is, vooral voor wat betreft exotisch fruit als kaki's en granaatappels."

Savi's klantenbestand bestaat voornamelijk uit horecazaken en Turkse supermarkten vanuit in de hele stad. In tegenstelling tot veel van zijn concurrenten heeft hij de social media al omarmd. "We hebben een levendige Facebook-pagina en we plaatsen voortdurend advertenties. Natuurlijk zijn we ook afhankelijk van mond tot mond-reclame."


Tomaten behoren tot de topproducten van de Duisburgse handelaar

Tomaten
Veel klanten, die tot voor kort nog wekelijks in de groothandelsmarkt kochten, kiezen momenteel voor de AS Groenten- en fruithandel. Dit heeft natuurlijk te maken met de prijzen. "De groothandelaars zijn gewoon wat duurder dan wij, maar wij kunnen voor een goede prijs uitstekende kwaliteit leveren."

Ondanks een felle strijd met de concurrentie kijkt het familiebedrijf terug op een succesvol bedrijfsjaar. De tomatenprijzen zijn bijvoorbeeld sinds april meer dan verdubbeld. "Binnen vier maanden zijn de prijzen gestegen van 3 tot ongeveer 7 euro per 5 kg en ze zullen zeker verder stijgen!"

Voor meer informatie:
AS Obst & Gemüse
Inh. Ali Savi
Auf der Höhe 63
47059 Duisburg
Tel. +49 171 14 09 704

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven