Aanbod pompoenen in enkele jaren hard gestegen bij Hoogstraten

"Met name kleine pompoenen winnen aan populariteit"

Tholen - Sinds enkele jaren biedt Coöperatie Hoogstraten pompoenen aan van september tot en met december. "Het product is erg gewild. Dat merk je aan de kookprogramma's en ook bij retailers staat dit product regelmatig in de spotlights. De spaghettipompoen komt bijvoorbeeld veel in beeld als een gezond alternatief voor pasta. Ook de retail zet hier op in en tonen meer interesse in hun folders en magazines voor de pompoen", vertelt verkoper Kim Gijsbrechts.

Naast de spaghettipompoen heeft Hoogstraten in totaal een negental rassen in het assortiment. "De drie grootste en meest bekende zijn Hokkaido, Butternut en de Rouge Vif d'Etampes. Daarnaast Acorna, kleine muskaatpompoen, Sucrine dU Berry, Halloween pompoen en natuurlijk de reuzepompoen."Trend naar kleiner en meer diversiteit

Ze geeft aan dat met name de kleine pompoenen aan populariteit winnen. "Deze zijn natuurlijk ook wat diverser in smaak en gebruiksmogelijkheden. Ook als versiering is de pompoen een 'hot item'. Bij mensen thuis in de tuin, maar ook in tuincentra, bij restaurants vind je pompoenen ter decoratie voor de deur. Al verlenen de grote pompoenen zich hier nog perfect voor, is het wel duidelijk dat zij plaats moeten maken voor de kleinere varianten. Net zoals bij andere producten in het verleden - zoals tomaten en specials tomaten - is hier een duidelijke trend naar kleiner en meer diversiteit."

Groeiend areaal
Kim vertelt dat de twee telers van Hoogstraten in totaal 28 hectare hebben staan. "De groei is exponentieel. Onze grootste teler had het eerste jaar 1 hectare staan en dat is jaar na jaar uitgebreid. Ondertussen heeft hij meer dan 26 hectare. Deze teler is Jeroen de Ridder en samen met zijn vrouw Ilse runt hij het bedrijf. De groei van 2016 naar 2017 was 4,5 hectare. Hij wil doorgroeien tot een 30 hectare."

Halloween - ideaal moment voor pompoenen

De belangrijkste afnemers zijn de Belgische retailers. "Vorig jaar is er ook een deel naar Nederland gegaan. Dat jaar was de vraag ook erg groot. Door het slechte seizoen in Duitsland was de concurrentie ook een stuk minder. Toen kon men zelfs de vraag niet beantwoorden met hoge prijzen als gevolg. Dit jaar loopt alles iets stabieler. Met Halloween komende week is het nu natuurlijk wel het ideale moment om pompoenen in te slaan."

Voor meer informatie:
Kim Gijsbrechts
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
2320 Hoogstraten - België
+32 (0)3 340.03.81
kim.gijsbrechts@hoogstraten.eu
www.hoogstraten.eu

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven