Retailers steunen Zwitserse spruitentelers

De herfst is het hoofdseizoen van spruiten. In Zwitserland heeft deze groente in de afgelopen twee jaar een opleving meegemaakt en is de groente geliefder geworden, meldt website gemuese.ch. De groente is echter ook geliefd bij een ongedierte: de witte vlieg laat op de buitenste bladeren een honingdauw achter, zichtbaar als kleine, zwarte puntjes. Dit komt weliswaar ieder jaar voor, maar dit jaar is de aantasting bijzonder groot.

Normaal gesproken komen spruiten met duidelijk zichtbare puntjes niet in de verkoop. Om ervoor te zorgen dat de Zwitserse groententelers niet met hun oogst van dit jaar blijven zitten, hebben zij de retailsector om hulp gevraagd. De retailers hebben hun gebruikelijke kwaliteitseisen vervolgens aangepast en verkopen nu ook de optisch imperfecte spruiten. Qua smaak zijn de spruiten echter onveranderd. De zwarte puntjes kunnen meestal met water eraf worden gewassen of - indien nodig - samen met de buitenste bladeren worden verwijderd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.