Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Video: Groenten en vis telen in de Namibische woestijn

Volgend jaar wordt in de in de Namibwoestijn in Namibië gestart met de bouw van een klimaatgecontroleerde kas van 12.000 m². Na drie jaar moet de kas met nog eens 32.000 m² uitgebreid worden. "Dit is een stap in de goede richting om de voedselvoorziening in Namibië te verbeteren en teelt op water in te zetten", vinden de initiators. De verwachting is dat ze rond juni 2018 kunnen gaan beginnen met de teelt. De jaarlijkse opbrengst wordt geschat op 543 ton groenten en (tomaten, paprika's, sla) en 63 ton tilapia.

Het doel van het project in de woestijn is om meer voeding te produceren door een high tech aquaponics-bedrijf te starten met extra focus op het klimaat. Tegelijkertijd is het van belang dat er op een goede manier met natuurlijke bronnen omgegaan wordt, zodat toekomstige generaties hier ook nog gebruik van kunnen maken.

Het systeem kent een samenhang tussen de vissen en de groententeelt. In dit systeem worden voedingsstoffen en water zo veel mogelijk gerecycled, terwijl optimale en stabiele groeiomgevingen voor zowel de vissen als de gewassen wordt gecreëerd.




Het project is gestart door Desertfoods Namibia PTY, de universiteit van Göteborg, de universiteit van Wageningen, de universiteit van Namibia, IGZ en Developonics.

Voor meer informatie:
www.developonics.com
Publicatiedatum: