Dirk Biemans, Intergrow Greenhouses

"Onze tomaten liggen altijd 24 uur na oogst in het noordoosten van de VS in het schap"

Tholen - In 1998, toen 'local-for-local' nog helemaal niet zo'n ingeburgerde term was, startte Dirk Biemans met drie andere glastuinders uit België en Nederland Intergrow Greenhouses in Fillmore (New York). Inmiddels is het bedrijf van de eerste kas van 6 hectare uitgebreid naar een areaal van 28 hectare, waar dankzij belichting jaarrond vleestomaten, trostomaten, cherrytomaten en snacktomaten worden geteeld. "We voorzien hier de lokale markt, al is dat hier soms nog tien uur rijden."


Dirk Biemans tijdens de PMA

"Toen we van start gingen werden er hier in het gebied nog heel veel tomaten uit de Benelux geïmporteerd. Tegenwoordig komt er hier geen tomaat uit Nederland meer op de markt door de groei van de Canadese en Mexicaanse tuinbouw", vertelt Dirk. "Wij kunnen ons onderscheiden door 'lokaal' te telen en kunnen garanderen dat de tomaten 24 uur na de oogst in de winkel liggen. We voorzien hoofdzakelijk supermarkten in het noordoosten van de Verenigde Staten, tussen New York, Washington DC en Chicago.

De grootste uitdaging vormt het invullen van de arbeid. "Seizoenswerkers kun je nou eenmaal niet een heel jaar werk bieden", verklaart Dirk, die samen met Mario van Logten continue op het bedrijf gevestigd is. De andere eigenaren, Dirk van den Plas en John Vermeiren, komen regelmatig over. De tomatenteelt van Intergrow Greenhouses vindt op 'Hollandse' wijze plaats, met ook in Nederland en België gangbare rassen. Nieuw zijn de snacktomaten Mixed Medley, die het bedrijf op de PMA introduceerde.


Mixed Medley Tomaten

"Momenteel zitten we in de overgang van het onbelichte seizoen naar de belichte teelt. Het onbelichte seizoen viel wat tegen. Doordat we minder licht hadden, viel de oogst wat lager uit. De vooruitzichten voor de belichte teelt zijn redelijk goed, al zijn de prijzen in het winterseizoen wel lager dan we de laatste jaren gewend waren", vertelt Dirk. Uitbreiding naar andere vruchtgroenten of aardbeien is volgens Dirk nog niet aan de orde. "Maar wat niet is kan nog komen."

Voor meer informatie:
Dirk Biemans
Intergrow Greenhouses
2428 Oak Orchard Rd.
Albion, NY 14411
dirk.biemans@intergrowgreenhouses.com
www.intergrowgreenhouses.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.