Warm water omhoog bij Bergschenhoek

Na ca. 50 dagen boren, testen en voorbereiden is gisteren het eerste water omhoog gepompt bij Warmtebedrijf Bergschenhoek. Over een paar dagen kan dan vastgesteld worden hoeveel water er naar boven komt en van welke temperatuur dit is. Daarna gaat de boortoren aan de slag met de tweede boring van de retourput.



De boorlocatie bevindt zich aan de Warmoeziersweg in Bergschenhoek naast het terrein van kwekerij Hollandplant, onderdeel van de Wayland groep. Wayland Energy, ook onderdeel van deze groep, is de initiator van de bron. Ze werken hiervoor intensief samen met AgroEnergy, die afnemer van de aardwarmte zal worden.



Verwacht wordt dat circa 15 omliggende glastuinbouwbedrijven van warmte voorzien gaan worden. De eerste bedrijven kunnen daar eind dit jaar al op het warmtenet worden aangesloten. Om tot een zo optimaal mogelijke warmtelevering te komen, is er centraal een warmtebuffer opgesteld.


Voor meer informatie:
Wayland
www.wayland.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.