Bulgarije exporteerde voor €124 mln bewerkte groenten en fruit

Tomaten, pepers en komkommers behoren tot de meest bewerkte groenten in Bulgarije. In de afgelopen jaren was er een gestage opwaartse trend waarneembaar op het gebied van bewerkte tomaten en pepers. Tegelijkertijd was er een kleine groei in de verwerking van augurken.
 
Volgens Eurostat vertegenwoordigt de groenten- en fruitverwerkende sector 7% van de omzet van de hele voedingsindustrie. In de afgelopen twee jaar was er sprake van groei, met opmerkelijke veranderingen in de buitenlandse handel.
 
De groenten- en fruitverwerkende sector slaagde er in 2016 in om een productie ter waarde van 124 miljoen euro te bereiken. De waarde van de import van dergelijke producten in hetzelfde jaar bedroeg 120 miljoen euro, dus de handelsbalans was net positief. Door het EU-lidmaatschap is de export bijna verdubbeld, terwijl de import met ongeveer 55% is toegenomen.
 
Volgens de prognoses zal in de periode 2018-2022 de verwerking van tomaten ongeveer 7% groter zijn dan tussen 2013 en 2017. De verwerking van pepers zal naar verwachting groeien met ongeveer 26% ten opzichte van dezelfde periode. Voor augurken wordt een stijging van 5 à 10% verwacht voor 2018-2022, vergeleken met 2013-2017.

Bron: fermer.bg

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.