Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Foodgame kijkt naar toekomst voedselsysteem

Het voedselsysteem zal zich in de toekomst ontwikkelen om aan de vraag te kunnen voldoen. Dit brengt veel uitdagende keuzes met zich mee. Maar wat zijn onze keuzes en mogelijkheden en de gevolgen daarvan? Naar aanleiding van onderzoek van studenten van de HAS Hogeschool heeft FoodUp Brabant met Smakerij de Foodgame ontwikkeld. De Foodgame presenteert drie toekomstscenario's die de gevlogen van verschillende keuzes in beeld brengen. Door middel van deze Foodgame ontdek je als speler hoe deze toekomst er in jouw ogen uit zou moeten zien. Tijdens de Dutch Design Week 2017 (21-29 oktober) is de Foodgame te bezoeken op het Ketelhuisplein in Eindhoven.De toekomst van ons eten
Om in de toekomst voedsel te kunnen produceren zullen consumenten, beleidsmakers en professionals het voedselsysteem steeds weer moeten herzien. Kunnen zij voldoende produceren? En wat vindt men belangrijk bij de productie van voedsel? Is het gelukt om een volledig circulair systeem in te richten of functioneert het nog op dezelfde manier als nu? En zullen wij in de toekomst alles automatiseren of blijven we juist onze arbeidsparticipatie verhogen? Het voedselsysteem heeft niet alleen invloed op wat er op ons bord ligt, maar ook op hoe de wereld om ons heen er uitziet, hoe we onze tijd besteden en wat we moeten weten van ons eten.

In drie scenario's laat de Foodgame zien welke gevolgen verschillende keuzes hebben. Kies jij als speler voor een Efficiƫnte toekomst, een Geautomatiseerde toekomst, een Zelfvoorzienende toekomst of juist voor een combinatie? Op een levensgroot speelbord worden er verschillende dilemma's voorgelegd. Hoe denk jij dat de toekomst van ons voedselsysteem eruit zou moeten zien?

Jouw geld heeft invloed
De oplossing ligt niet in de extreme scenario's maar juist in de nuance. Na het spelen van de Foodgame gaat iedere bezoeker met een persoonlijk toekomstprofiel naar huis. Je bent je meer bewust over de toekomst van het voedselsysteem en nog belangrijker, je weet hoe je daar invloed op kan hebben.

Voor meer informatie:
www.smakerij.com
www.foodupbrabant.nl
Publicatiedatum: