Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Peperexport vanuit Lambayeque meer dan 53.000 ton

Volgens de nationale exportorganisatie Adex bedroeg de Peruviaanse export in 2016 $249 miljoen en was Lambayeque met een productie van 53.861 ton peper, de best presterende regio op nationaal niveau na Lima, Pasco, La Libertad en Tacna.

Voedingsmiddelenmanager Paula Carrion Tello van Adex, zegt dat Lambayeque het ook beter heeft gedaan dan de steden Piura en Arequipa. "Lambayeque produceert 32,8% van de Peruaanse peper, dus is het belangrijk om de groei te stimuleren zodat de deelnemers in de keten ervan profiteren." 

De totale productie van deze noordelijke regio in 2016 was volgens haar 72.060 ton. De belangrijkste producten die naar landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland werden geƫxporteerd waren paprika's, piquillo en jalapeƱo pepers. Volgens Carrion doen paprika's het goed in volume maar is de waarde gedaald door de Chinese concurrentie.

Ook sprak ze over het belang van de 8e International Capsicum Convention (georganiseerd door Adex), met onderwerpen als - onder andere - veiligheid, marktontwikkelingen en consumentenvoorkeuren.
Publicatiedatum: