Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HM.Clause heeft nieuwe CEO

HM.Clause heeft met ingang van 1 september 2017 een nieuwe CEO: Rémi Bastien. In deze functie zal hij het team aanvoeren dat verantwoordelijk is voor de lange termijnplanning van het bedrijf.Bastiens kennis en ervaring in de zadensector en met leiderschap stammen uit een carrière van bijna drie decennia. Hij begon in marketing, stapte over naar verkoopmanagement en droeg daarna diverse steeds prominentere functies binnen het hogere management bij verschillende bedrijven.

Voor HM.Clause zat Bastien met zijn MS in landbouweconomie bij Limagrain Europe, een andere tak van HM.Clause's moederbedrijf gericht op veldzaden. Daarnaast was hij ook voorzitter van maïsafdeling van de Union Française des Semenciers (UFS). Daarvoor was hij de regionale directeur voor Europa en Afrika voor Mérieux Nutrisciences, een bedrijf gespecialiseerd in voedselveiligheid en -kwaliteit. Daaraan voorafgaand zat Bastien in diverse leidinggevende functies langdurig bij Monsanto. Voor hij bij Monsanto kwam was hij verkoopdirecteur Pioneer Seeds in Frankrijk en daarvoor marketing en productmanager in de diervoedersector. Bastien werkt in Portes-les-Valence, Frankrijk, en zal zijn tijd verdelen tussen Frankrijk en het Amerikaanse hoofdkantoor in Davis, Californië.

HM.Clause is een dochterbedrijf van Limagrain en onderdeel van de divisie groentenzaden. Limagrain werd opgericht door telers en wordt nu gezamenlijk aangestuurd door een telersbestuur en directieteam. Dit bedrijfsmodel is uniek in de sector, brengt verschillende perspectieven op tafel en zorgt ervoor dat de belangen van alle partijen zijn vertegenwoordigd. Bastien zal samenwerken met HM.Clause's adjunct-directeur André Cariou en hecht veel waarde aan deze coöperatieve aanpak "omdat het een partnerschapscultuur bevordert, wat de samenwerking in het hele bedrijf bevordert."

De missie van HM.Clause is om wereldwijd het vertrouwen te winnen van telers door hoogwaardige en innovatieve groentenzaadproducten te leveren die aan hun specifieke, lokale behoeften voldoen. "Ik ben blij als CEO van HM.Clause aan het stuur te staan, een bedrijf dat volgens mij als een van de meest gerespecteerde en vertrouwde in de sector bekend staat. Ik wil deze reputatie handhaven en uitbreiden naarmate we proberen op te schalen om te voldoen aan de groeiende vraag naar onze producten wereldwijd."

Als HM.Clause trouw aan zichzelf blijft zou het tegen 2023 de voorkeursgroentenzadenleverancier kunnen worden, denkt Bastien. Voor hem is de sleutel hiervoor het vertrouwen van en de bekendheid bij telers: "We willen zo dicht mogelijk bij onze klanten staan, omdat de nabijheid ons vermogen verhoogt om op veranderende marktbehoeften te reageren."

HM.Clause rondde onlangs het fiscale jaar 2017 af met een derde opeenvolgende jaar van groei in de jaarlijkse omzet, met dubbele cijfers.

Voor meer informatie
HM. Clause
www.hmclause.com
Publicatiedatum: