Indiase telers druk met nieuwe paprikarassen

In India is het paprikaseizoen begonnen. Ondanks de aanhoudende zware regenval zijn telers in netkassen met de aanplant begonnen. Rijk Zwaan ondersteunt de inspanningen van de lokale telers bij de al jaren toenemende marktgroei. Volgens productonwikkelingsmanager Ravindra Savant van Rijk Zwaan India blijft de vraag naar hoogwaardige paprika's stijgen, vooral groene. "De consument waardeert de betere smaak van onze rassen en de telers waarderen de kwaliteit en de hoge oogst." De afgelopen jaren heeft Savant telers bijgestaan bij de teelt in netkassen en in polytunnels in Centraal West India om hun oogst te helpen verbeteren. Een van deze telers is Vishnu Save, een van de grootste paprikatelers in het land.Save produceert voor Indiase markten zoals Mumbai, Delhi en Bangalore. Hierbij is het gebrek aan infrastructuur en logistiek een grote uitdaging: "Het duurt 36 uur voor onze paprika's in Delhi en Bangalore zijn. Daarom is het erg belangrijk dat we hoogwaardige gewassen oogsten. We telen nu al enkele jaren Massilia RZ van Rijk Zwaan. Dit ras genereert uniforme gewassen, een betere kwaliteit en een hoge oogst. Bovendien heeft het een zeer goede houdbaarheid, wat voor ons van cruciaal belang is."

Persoonlijke dienst na verkoop
Om Save te helpen zijn teelt te verbeteren, bezoekt Savant regelmatig zijn bedrijf. "Ik kom hier ongeveer om de drie weken. We lopen samen door de netkassen en bespreken de situatie en wat er moet worden gedaan. Ik probeer telers en hun werknemers voor te lichten door beste praktijken met ze te delen." Voor Save zijn deze bezoeken erg waardevol: "Deze dienstverlening na de verkoop helpt ons om onze resultaten te verbeteren. Mede daardoor kunnen we ons bedrijf uitbreiden."

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.