Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse pompoenoogst in 10 jaar meer dan verdubbeld

Het Duitse 'Bundeszentrum für Ernährung' (BZL) deelt mee dat de oogst van consumptiepompoenen in Duitsland zich binnen tien jaar heeft verdubbeld naar meer dan 86.000 ton. Wat vroeger bekend stond als 'oorlogsgroente' is tegenwoordig weer heel populair– als soep of uit de oven.

Hokkaido, flespompoen of de gele reuzenpompoen: je ziet ze allemaal veel vaker op de Duitse akkers dan vroeger. In 2016 teelden circa 2.100 landbouwbedrijven op 3.991 hectare pompoenen. De oogst bedroeg met 86.664 ton volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek meer dan het dubbele als in 2006 (41.068 ton).



Bij de Hokkaido kan de schil meegegeten worden – ideaal dus wanneer men de pompoen wil vullen, aldus het Duitse voedingscentrum BZfE. De Hokkaido wordt gewassen, met een stabiel en zwaar mes gehalveerd en aansluitend met bijvoorbeeld kaas gevuld, gegaard en vlak voor het eten in schijfjes gesneden. Dat functioneert ook met de flespompoen. Bij deze pompoen wordt het gegaarde, zachte vruchtvlees met een mes van de niet eetbare schil verwijderd of met een lepel eruit gehaald. Als alternatief wordt de schil voor het garen met een dunschiller verwijderd. Andere pompoensoorten zijn natuurlijk eveneens geschikt om te eten. Aangezien het rauwe vruchtvlees echter zeer hard is, moeten ze echter van tevoren in kleinere stukken worden gesneden.
Publicatiedatum: