minder cruises stagneren afzet

Rapen gaar door heftig orkaanseizoen

De binnenlandse aanvoer van knolraap is momenteel vrij stabiel. Dit knolgewas is met name uit Californië, het Midden-Westen en New Jersey afkomstig en wordt algemeen beschouwd als typische wintergroente voor de bereiding van soepen, stoofschotels, Thanksgiving-gerechten en salades. 

De vraag naar knolraap van Victory Farms komt vooral uit het Midwesten maar ook van cruiseschepen in het Caraïbisch gebied, dat recent zwaar getroffen werd door orkanen. "De handel met cruiseschepen is gedaald uit vrees voor meer orkanen," legt Victory uit. "Hierdoor hebben we wekenlang minder knolraap verkocht."

Groeiende belangstelling?

Toch ziet het er naar uit dat de markt zal groeien. "Mensen hebben steeds meer belangstelling voor traditionele groenten en om op deze groeiende interesse in te spelen, heeft Victory een nieuw ras op de markt gebracht, de witte knolraap, die zich bij uitstek leent voor saladebuffetten en op dezelfde manier te gebruiken is zoals bieten of wortelen. Knolraap is echter wel een moeilijk gewas om te telen. "De teelt is namelijk erg arbeidsintensief. Om beschadigingen te voorkomen, moet de groente met de hand geoogst worden," aldus Victory. 


Voor meer informatie:
Roger Victory
Victory Farms LLC
Tel: +1-616-669-7695

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven