Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tanzania: Is tuinbouw aantrekkelijker dan toerisme?

De tuinbouwsector in Tanzania groeit momenteel jaarlijks met 11% en is hiermee de snelst groeiende sector in het land en levert gemiddeld 640 miljoen dollar op. Volgens Geoffrey Simbeye, directeur van de Tanzania Private Sector Foundation (TPSF), groeit de tuinbouw sneller dan het toerisme (8%) en zal de sector snel de belangrijkste inkomstenbron van het land zijn. 

Dit zei Simbeye afgelopen maandag tijdens een speciale conferentie over de transformatie van de tuinbouwsector in Tanzania. De tweedaagse conferentie in Arusha was gezamenlijk georganiseerd door de Tanzania Horticultural Association (TAHA) en het International Trade Center (ITC). Het bracht meer dan 200 lokale en internationale belanghebbenden samen die na de conferentie de kans kregen om lokale telers en groentenexporteurs te bezoeken.

Behalve deelnemers uit Tanzania, Zanzibar en andere Afrikaanse landen waren er ook afgevaardigden uit Zuid-Korea, een land dat in de sector voorop loopt. De komende week zal er geavanceerde Zuid-Koreaanse landbouwtechnologie worden gedemonstreerd die een grote ommekeer zou kunnen betekenen voor de tuinbouwsector in Tanzania. De tuinbouwsector in Korea levert gemiddeld tien miljoen ton producten per jaar, die in Tanzania ongeveer zes miljoen ton.

Jacline Mkindi, uitvoerend directeur van TAHA, zegt dat de sector dit jaar zo'n $1,3 miljard binnen zou moeten halen en spoedig daarna het toerisme ($2 miljard/jaar) voorbij zou moeten streven. 

Volgens de vertegenwoordiger van het ministerie van Landbouw, Amos Makalla, is de tuinbouw goed voor meer dan 43% van de totale landbouwproductie in Tanzania en biedt het werkgelegenheid aan 2,5 miljoen mensen.

Directeur en senior onderzoekswetenschapper uit Zuid-Korea Ji Gang Kim zei dat zijn land de tuinbouwsector van Tanzania met technologie zou helpen voor een betere verwerking van hun oogsten om waarde toe te voegen en betere en winstgevende markten in het buitenland aan te trekken.
Publicatiedatum: