Ontdekken nieuwe markten buiten de grens

Scelta Mushrooms neemt aandeel in Nederlandse Boon

12 oktober hebben het Nederlandse bedrijf Boon en Jan Klerken, eigenaar en directeur van Scelta Mushrooms, een samenwerking aangekondigd. In 2018 gaat Boon onder de vleugels van zijn bedrijf de grens over richting Engeland, Duitsland en Scandinavië. Boon gaat als eerste de grens over met Boon Ballen & Burgers en wereldse Boon Schotels. 


Michael Luesink (Boon) en Jan Klerken (Scelta Mushrooms).

Michael Luesink, oprichter van het Bossche Boon FoodConcepts, vertelt trots: "Het feit dat Scelta Mushrooms een aandeel neemt in Boon is voor ons een serieuze springplank naar de rest van Europa. Waar we ons met het verhaal van Boon eerst nog op Nederland richtten, gaan we nu met de expertise en het distributienetwerk van Scelta Mushrooms het verschil maken in al deze markten."

Groei
De groeispurt van het Nederlandse bedrijf Boon is niet onopgemerkt gebleven, zo laat het bedrijf weten. Consumenten zien volgens de fabrikant de producten van Boon bij steeds meer supermarkten in steeds meer verschijningsvormen. Daarnaast heeft Boon een plaats in de top 10 van de MKB Innovatie Awards weten te veroveren. Ook is de Boon Falafel Burger genomineerd tot Vegan product van het jaar.

"Een logische stap is dan ook om de grens over te gaan met het verhaal van Boon. Michael is een echte pionier die van producent tot consument het beste van het beste wil leveren, met volledige focus. Dat past exact bij de visie van Scelta", aldus Jan Klerken. Via zijn bedrijf Scelta Mushrooms vinden miljoenen kilo's champignons jaarlijks hun weg naar gerechten over de hele wereld.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven