Meer kilo's geproduceerd dan er gecontracteerd waren

Extremadura sluit tomateneseizoen beter af dan verwacht

Extremadura heeft het seizoen voor industrietomaten afgesloten met 2,1 miljoen ton, een volume dat iets hoger ligt dan het aantal gecontracteerde kilo's. Om precies te zijn hebben producenten in Extremadura 2.081.320 ton aan de diverse verwerkers geleverd ten opzichte van de 2.059.783 ton die aanvankelijk gecontracteerd was. Dit blijkt uit gegevens van de Cooperativas Agroalimentarias de Extremadura en de Tomato Board.

De gemiddelde opbrengst per hectare lag op 88.268 kilo. In deze Spaanse regio bevindt zich een tomatenareaal van 23.579,5 hectare. 60%, ofwel 1.201.891 ton van de productie is afkomstig van coöperaties. 

Bronnen binnen de sector laten weten dat vooral de late aanplant goede resultaten heeft opgeleverd, zowel in kwalitatief als kwantitatief opzicht. Hiermee konden de verliezen als gevolg van de hittegolven aan het begin van de zomer gecompenseerd worden

Domingo Fernandez, voorzitter van Cooperativas Agroalimentarias de Extremadura, beaamt dit. "Het seizoen is beter geëindigd dan verwacht. Het was een normaal seizoen. Er is aan alle contractverplichtingen voldaan en we hebben een gemiddeld productieniveau weten te behalen. Gezien de hitte en verliezen bij aanvang van het seizoen zijn we meer dan tevreden met het uiteindelijke eindresultaat."

"Gedurende het eerste deel van het seizoen hebben de hoge temperaturen hun weerslag gehad op de oogst. Het zachte en droge weer in augustus heeft er echter voor gezorgd door de productie herstelde waardoor we ons seizoen tot een beter einde konden brengen dan verwacht."

Er zijn desondanks telers die geen goed seizoen achter de rug hebben en grote verliezen hebben geleden als gevolg van de hitte. Dit komt omdat de vroege oogst van oudsher als aantrekkelijker wordt gezien, omdat later in het seizoen de kans op slecht weer doorgaans toeneemt."

Bron: regiondigital.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.