Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van der Waal:

"Nog vier weken paprikateelt"

De teeltwisseling op 10 november zit er weer aan te komen. In aanloop daar naartoe vinden al voorbereidende werkzaamheden plaats. Zo heeft een medewerker vorig week alle teeltgooteinden schoongemaakt. Het is al de vierde keer dit jaar dat dit gebeurt. Mosgroei, wortelresten en algenaanslag zijn weer verwijderd. De teeltgoten zijn nu schoon voor het einde van de teelt.



Over vier weken, aan het einde van de teelt, moeten de schone en vuile drainwatersilo's leeg zijn. Daarom ben ik nu meer drainwater in de teelt aan het hergebruiken. Normaal wordt 1 EC vers gietwater met drainwater aangevuld. Nu ga ik uit van een 0,5 EC vers water en is de rest drainwater. Hierdoor is het percentage drainwater wat ik meegiet van 40 naar 60 tot 70 procent opgelopen.

In de steenwolmaat zie je de EC-waarde oplopen naar boven de 4 EC, maar dat vind ik geen probleem. De mat teert nog niet in. De EC-waarde van het gietwater is van 2,5 naar 2,0 EC verlaagd. Door de EC-waarde van het gietwater te verlagen, verwacht ik dat de EC-waarde in de mat niet verder oploopt.

Bron: Glastuinbouw Waterproof (Hans van der Waal)
Publicatiedatum: