Certificaat voor kweek- en zaaiplug Growcoon

AIB Vinçotte heeft de Growcoon officieel voorzien van het Industrial Composting, OK Compost certificaat. Een belangrijke mijlpaal voor de biologisch afbreekbare kweek- en zaaiplug.


 
OK Compost is een label voor composteerbare producten en grondstoffen. Een verpakking of product met het OK compost label, is gegarandeerd afbreekbaar in een industriële composteerinstallatie. Dit geldt voor alle componenten, inkten en additieven ervan. Daarbij voldoet elk product met het OK compost logo sowieso aan de vereisten van de EU verpakkingsrichtlijn (94/62/EEC).
 
Growcoon
De Growcoon is een afbreekbare kweek- en zaaiplug voor de tuinbouwsector. Door toepassing van innovatieve productietechnieken, past de Growcoon in gangbare tray's die worden gebruikt in de tuinbouw. De Growcoon kan geautomatiseerd in de tray worden aangebracht en vervolgens door de kweker zelf met zijn eigen substraat worden gevuld. De juiste pasvorm van de Growcoon, in combinatie met los gevuld substraat en een open netstructuur, vormt de ideale basis voor optimale en snelle plantgroei.
 
Groei
Steeds meer kwekers kiezen voor het gebruik van de Growcoon in hun kweek- of zaaiproces. Nationaal, maar ook internationaal groeit de interesse in de plug sterk, mede door de intensieve samenwerking met Klasmann-Deilmann als internationale partner van Growcoon. De Growcoon wordt ingezet in traditionele teeltsystemen, maar ook vanuit de Hydrophonics teelten is er steeds meer interesse in het 'schone' product Growcoon.
 
Voor meer informatie:
Growcoon
Klipperweg 16
8102 HR Raalte
Tel. +31 (0)572 35 27 71
Fax. +31 (0)572 36 44 98
info@growcoon.nl
www.growcoon.com
www.maanbiobased.nl

Klasmann-Deilmann
Georg-Klasmann-Straße 2–10
49744 Geeste
Duitsland
+49 5937 31 0
+49 5937 31 279
www.klasmann-deilmann.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven