Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste editie van Bakker Brothers Internationale Open Dagen

"Bonen, snackpeen en suikermais"

Tholen - Bakker Brothers deed voor het eerst mee aan de demodagen van de zaadveredelings- en productiebedrijven. In de laatste week van september konden bezoekers vanuit de hele wereld terecht op het demoveld van Bakker Brothers in Noord-Scharwoude. Van oorsprong vooral gericht op zaadproductie, houdt Bakker Brothers zich alweer 8 jaar bezig met veredeling, vertelt Bastiaan Schoenmaker, hoofd breeding and product development. "Bakker Brothers is een begrip in het Midden-Oosten, Afrika en de landen rond de Middellandse Zee waar ook veel van hun teeltprogramma's lopen. Maar ze zijn ook weer helemaal terug in het land van oorsprong, Nederland, en merken dat de groei in Nederland gestaag toeneemt.


Entree demoveld van Bakker Brothers

Catalogus
De eerste editie van Bakker Brothers Internationale Open Dagen was een levende catalogus van gewassen en rassen. Op het demonstratieveld in Noord-Scharwoude werden relaties rondgeleid langs de proefvelden met sperziebonen, wortelen, maïs, suikermaïs, courgettes en pompoenen. In de ontvangstruimte waren de gewassen te zien, die alleen in warme streken goed gedijen.Bonen
Het portfolio voor bonen strekt zich uit over alle types voor de verse markt (sperziebonen, snijbonen, platte bonen en stokbonen) en is de laatste jaren verder uitgebreid met rassen voor de groentenverwerkende sector. De Borlotto boon (l) is een typische boon voor de Italiaanse markt; gele bonen zijn populair in Oost-Europa.


Harico verts vs industrie

Sperziebonen zijn er in diverse lengtematen (aangeduid met sieve size 1 t/m 5), de langste bonen (sieve size 4/5) zijn interessant voor de verwerkende industrie.


Wortelen zijn er in veel soorten en maten. De laatste jaren is er voornamelijk veredeld voor typen voor de industrie en verse markt.


Snackpeen is veelal gesneden lange peen. Bakker Brothers ontwikkelde deze gekleurde babywortelen speciaal voor het snacksegment


Suikermaïs was door de storm, voorafgaande aan de open dagen, plat gewaaid, maar het gewas heeft zich prima kunnen herstellen, vertelt Bastiaan. De suikermais staat fier rechtop


Pompoenras Butler, een butternut type, is een hybride ras met een hoge opbrengst

Veer informatie:
Bakker Brothers
Oostelijke Randweg 12
1723 LH Noord-Scharwoude
Nederland
T: + 31 226 331364
F: + 31 226 317641
[email protected]
www.bakkerbrothers.nl