Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egyptische kassen gekoeld met Tecnova

Het Tecnova Technology Center heeft in Caïro, Egypte, een nieuw koelsysteem voor kassen geïmplementeerd waarmee klimaatbeheerproblemen in het land kunnen worden opgelost. Het bedrijf heeft de bouw van een prototype van 1,7 hectare afgerond die de proefresultaten tot dusver moet ondersteunen. Dit alles volgt op het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst met de Egyptische regering.

Bedrijfsdirecteur Ángel Barranco: "Tecnova specialiseert in hoge productiviteitstechnologie voor gematigde klimaten. Onze afdeling onderzoek, ontwikkeling en innovatie vernieuwt voortdurend in dit soort processen om productiekosten te verlagen, oogsten te verhogen en traditionele problemen in onze sector aan te pakken."

De in het technologische centrum in Almeria ontwikkelde technologie wordt erg gewaardeerd in de Golfstaten, waar de hoge temperaturen de teelt negatief beïnvloeden. Vandaar de interesse in Egypte.

De noodzaak om de door zonnestraling veroorzaakte hitte te verminderen, bestaat al sinds er in warme gebieden zoals het Middellandse-Zeegebied, Noord-Afrika en de tropen kassen werden geïntroduceerd. Deze warme en zonnige omgevingen bemoeilijken de teelt vooral bij maximale zonne-energie.

De extreem hoge temperaturen beïnvloeden de morfologie en de verschillende fysiologische processen van de planten zoals bloemvorming en leiden tot problemen als bladverbranding, lage fruitkwaliteit, overtollige transpiratie, verkorting van de levensduur van het gewas en vermindering van de netto fotosynthese.

De nieuwe Tecnova kas bevat een systeem met een ventilator aan het begin van elke gewasrij die een grote hoeveelheid lucht kan verplaatsen en de temperatuur en vochtigheid bij elke plant helpt regelen. De toegediende lucht wordt beheerd met een verdampingspaneelsysteem waarmee de temperatuur desgewenst verlaagd of verhoogd kan worden.

Egypte vormt een unieke testlocatie om het prototype en de vernieuwingen van CT Tecnova uit te proberen voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën in warme klimaten.

Bron: Europa Press
Publicatiedatum: