transport met paarden en onderhandelen zonder telefoon

Hoe de Amish en Mennonieten hun AGF op de markt brengen

Ondanks alle moderne gemakken die telers tegenwoordig tot hun beschikking hebben, blijven eeuwenoude landbouwmethodes ook nog altijd hun charmes houden. 

Four Seasons Produce in Lancaster County (Pennsylvania) ligt dichtbij Ephrata, een regio met een omvangrijke Amish- en Mennonietengemeenschap. "Vanwege hun geloofsovertuiging leven zij hier een eenvoudig bestaan, afgezonderd van de moderne maatschappij. Ze leven zonder moderne gemakken en verbouwen hun gewassen nog op de traditionele manier. Ze maken veelal nog gebruik van paarden of muilezels, hoewel sommigen tractors hebben," legt jonathan Steffy van Four Seasons uit. 


Four Seasons werkt samen met een aantal telers uit de Amish- en Mennonietengemeenschap die diverse soorten seizoensgroenten en -fruit telen, zoals broccoli, bloemkool, kool, courgette, mais, cantaloupe, watermeloen en pompoen. Zo'n vijf à zes telers leveren hun producten met paard en wagen direct af bij de opslagfaciliteit van Four Seasons. Bij de overige telers worden de producten opgehaald. "Het gaat niet over een groot percentage van ons aanbod maar desondanks vinden wij het belangrijk," vervolgt Steffy. "Het is een symbolische samenwerking die ons verbindt aan de gemeenschap en de rijke tuinbouwhistorie van lancaster County."

Telers die leveren aan Four Seasons moeten allemaal GAP-gecertificeerd zijn. Four Seasons neemt zijn Amish telers dan ook mee naar voedselveiligheidsbijeenkomsten op Penn State.



Hoe verloopt de communicatie?
Zonder elektriciteit kan communicatie lastig zijn. "Onze kopers spreken wekelijks met Amish telers op een vast tijdstip af om te praten over volumes, kwaliteit en prijzen, omdat zij geen internet of mobiele telefoons hebben," legt Steffy uit. "In plaats van een levermoment af te spreken, vragen we deze telers eenvoudigweg om de producten aan het eind van de ochtend af te leveren en wij zorgen vervolgens dat hun vracht zo snel mogelijk wordt gelost. We nemen ruim de tijd om deze telers voorafgaand aan het seizoen te informeren over verpakkingen, prijsverwachtingen en dergelijke."

Four Seasons distribueert de producten vervolgens over het noordwesten en midden van de Verenigde Staten. "Het is dus heel goed mogelijk dat pompoenen uit Amish-gebied bij retailers in Washington DC of New York in de schappen liggen," aldus Steffy.

Voor meer informatie:
Jonathan Steffy
Four Seasons Produce
Tel: +1- 717-721-2800
jonathan@fsproduce.com
www.fsproduce.com

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.