Geteeld in Sinaloa en Jalisco, Mexico

Jaarronde vraag jaagt markt kastomaten aan

De vraag naar smakelijke tomaten die jaarrond verkrijgbaar zijn, blijft de markt voor kastomaten aanjagen. Veel bekende tomatenrassen kunnen vandaag de dag in kassen geproduceerd worden. Dit biedt telers de flexibiliteit om bepaalde rassen in iedere periode van het jaar, of zelfs het hele jaar, te produceren, afhankelijk van de behoefte.

Jimmy Munguia van Del Campo licht de werkwijze toe. "Onze teeltgebieden liggen onder meer in Sinaloa en Jalisco in Mexico, waar we grote kassencomplexen hebben. Del Campo produceert 75% van zijn producten in kassen en de overige 25% op conventionele wijze. Van december tot mei telen we vleestomaten. Tros-, roma- en cherrytomaten telen we jaarrond. Het hangt allemaal af van onze planning en de consumentenvraag."Verzekerd van kwaliteit
Buiten het feit dat de kasteelt het mogelijk maakt om jaarrond te produceren, levert het ook voordelen op omdat we de productkwaliteit beter kunnen monitoren. Aspecten zoals de vruchtgrootte en milieu-invloeden kunnen gemakkelijker worden beheerst. 

"Klanten vragen het hele jaar door om smakelijke tomaten met een goede externe kwaliteit," vervolgt Munguia. "In kassen is dit eenvoudiger te realiseren omdat men de ideale omgeving voor de plant kan creëren. De invloed van Moeder Natuur kan onder controle worden gehouden op een manier die bij de vollegrondsteelt niet mogelijk is. Eén van de grootste voordelen is dat het mogelijk is om uniforme maten te produceren en dat wordt door zowel telers als kopers zeer gewaardeerd. Klanten hebben dan ook een voorkeur voor kastomaten omdat deze van hoge kwaliteit zijn dankzij de beschermde omgeving."Vraag sterker nu zomervoorraden dalen
Nu het najaar vordert en de zomervoorraden vollegrondstomaten dalen, neemt de vraag naar kastomaten verder toe. Naar verwachting zullen de prijzen hierdoor ook stijgen. 

"Vorige week varieerden de marktprijzen tussen de €6,79 - €8,49 per doos van 6,8 kilo, afhankelijk van de maat," laat Munuia weten. "De grote maten worden doorgaans duurder verkocht omdat men van mening is dat deze een hogere kwaliteit hebben. Als iedereen echter grote maten aan zou kunnen bieden dan zouden de prijzen kelderen. We verwachten dat de prijzen omhoog zullen gaan zodra de laatste vollegrondstomaten van de markt verdwenen zijn."

Voor meer informatie: 
Jimmy Munguia
Del Campo
Tel: +1 (520) 281-4733

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.