Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse vuilstortplaats wordt groententuin voor de armen

Vijf inwoners van Pietermaritzburg in Zuid-Afrika hebben een stortplaats veranderd in een groententuin, waar ze groenten telen, verkopen en doneren aan de gemeenschap.

Mduduzi Hlongwane‚ Nkosingiphile Chule, Khethiwe Zulu‚ Xolile Chule en Sindisile Stephanis zijn de bedenkers van de tuin die een onmisbare bron van eten is geworden voor bejaarde bewoners. Hlongwane zei dat het idee ontstond vanwege de hoge werkloosheid en de armoede in het gebied en het toenemende gebruik van drugs bij jonge mensen. Ze telen spinazie, uien, tomaten, wortelen, bieten en sla.

"We hadden geen idee dat de tuin zou bijdragen aan de gemeenschap. Sommigen kopen, maar we doneren het grootste deel van onze groenten aan de armen zonder geld. We kunnen hen geen geld laten betalen wat ze niet hebben. Bejaarden komen naar ons toe of sturen hun kinderen om te vragen en we kunnen geen nee zeggen. Je kunt niet weigeren als iemand vraagt om eten." Hij zei dat de groep een kleine dam had gemaakt en dat hij een deel van zijn spaargeld had uitgegeven aan een pomp om de groenten water te geven. "Niemand heeft het ons geleerd. Door te brainstormen, kwamen we op dit idee," zei Hlongwane. "Voor ons is dit niet meer alleen een tuin. Het is meer een soort agrarische cursus geworden. We hebben veel geleerd en we zijn nog steeds aan het leren," zei Nkosingiphile.

Publicatiedatum: