"Onderscheid op kwaliteit met WLS 4305"

Tholen - De paprikaveredelaars van Westland Seeds gaan tevreden het paprikaseizoen uit. Blokpaprika WLS 4305 gooit momenteel hoge ogen in de proeven en onderscheidt zich met name op kwaliteit. Tijd voor wat extra aandacht voor deze oranje vrucht.

"De WLS 4305 is een generatief, open gewas", laat Iwan van Vliet zien. "We horen ook terug dat het ras erg arbeidsvriendelijk is en dat is in paprika een belangrijk aspect. De vrucht is iets lang en licht lobbig en met een gewicht van over de 180 gram geschikt voor de flowpack."De WLS 4305 is bovendien sterk tegen neusrot en onderscheidt zich verder op kwaliteit. "Van de Belgische proefcentra kregen we terug dat de consument het ras weet te waarderen omdat de smaak en de vruchtkwaliteit zeer goed is: donkeroranje vruchten met een goede stevigheid en glans en ook na bewaring een stevige vrucht zonder rimpels."

Kwaliteit vs productie
Het ras werd in 2016 geregistreerd en gaat komend seizoen breed de proeven in. In België constateerden de onderzoekers dat kwaliteit en productie niet feilloos samengaan: de productiefste rassen scoren minder op kwaliteit en vice versa. "Met de WLS 8302 en de 5345 hebben we nu een breed assortiment met alle drie de juiste resistentie. De WLS8302 is iets later in productie terwijl de WLS 5345 sneller boven de 190-210 gram komt. En de WLS4305 is qua kwaliteit het paradepaardje."

Voor meer informatie:
Westland Seeds
Poortcamp 9E
2678 PT De Lier
E info@westlandseeds.nl
T +31 174 527 750
www.westlandseeds.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.