Tomatenprijzen schieten omhoog door tekort in Saoedi-Arabië

Evenredig met het dalende aanbod zijn de prijzen van groenten - vooral tomaten en okra - de afgelopen weken sterk gestegen in Jeddah, Saoedi-Arabië, en andere delen van het land.

De tomatenprijzen zijn al bijna verdubbeld tot SR12/kg (€2,72) in de retail en stijgen nog steeds. Door de leveringen uit Jordanië zullen de prijzen waarschijnlijk wel wat gaan dalen. De sterk stijgende tomatenprijzen in Saoedi-Arabië zijn erg zorgelijk voor de consument aangezien dit het belangrijkste ingrediënt is in veel traditionele gerechten. Veel winkeliers vertelden de Saudi Gazette dat huisvrouwen momenteel niet graag tomaten kopen, behalve om de prijs maar ook omdat er op de markt geen goede kwaliteit beschikbaar schijnt te zijn. 

Naast de tomatenprijzen zijn ook andere groentenprijzen gestegen. Okraprijzen zijn volgens handelaren met meer dan 100% gestegen, van SR12 tot SR25/kg (€5,66). De prijzen van tomaten en andere groenten stijgen over het algemeen in het laagseizoen augustus/september door aanbodtekorten te wijten aan hoge temperaturen in Saoedi-Arabië en beperkte leveringen uit Turkije. Deze keer wordt de sterke prijsstijging vooral toegeschreven aan het aanbodtekort vanuit Jordanië en andere belangrijke groentenleverende landen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.