Nieuwbouw op Californië kan volgend jaar van start

De koopovereenkomst tussen Thwan van Gennip en Californië BV is definitief bekrachtigd bij de notaris. Dat betekent dat Thwan zijn plannen voor de doorgroei van zijn bedrijf kan gaan realiseren. In het voorjaar van 2018 wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.

Planten en productie in zachtfruit
Het bedrijf van Thwan van Gennip richt zich vooral op de vermeerdering en opkweek van planten voor de productie van zachtfruit. De productie van de aardbeien en frambozen zélf is een tweede activiteit van Thwan. Tenslotte kweekt hij ook nog aspergeplanten. Thwan van Gennip gaat ook participeren in het tweede aardwarmteproject (CLG).

Bouwrijp maken
Voordat de grond aan Thwan geleverd werd, heeft Californië nog hard gewerkt aan het bouwrijp maken van de kavel van 11 hectare. De waterloop, die dwars over de kavel liep, is om de kavel heen gelegd. De grond is op hoogte gebracht en de aansluitingen op de St. Jorisweg zijn aangelegd.
 

 


St. Jorisweg (deels) verbreed en opgeknapt
Met de vestiging van Thwan van Gennip BV binnen glastuinbouwgebied Californië, ontstond ook de noodzaak om het gedeelte van de Sint Jorisweg tussen Nieuw Erf en de Sevenumseweg op te knappen en geschikt te maken voor vrachtverkeer van en naar de kavel van Van Gennip.

Het wegdek is op dit hele stuk van een nieuwe laag asfalt voorzien. De weg is daarnaast verbreed tot aan de eerste inrit van de kavel van Van Gennip. Een kort stukje weg bij de aansluiting op de Sevenumseweg heeft de oude breedte behouden. Het is namelijk niet de bedoeling dat vrachtverkeer via de Sevenumseweg of Grubbenvorsterweg het gebied verlaat of binnenkomt; de bedoeling is dit aan de noordzijde via de rotonde aan de Horsterweg-Aartserfweg te doen. Met de realisatie van deze vernieuwingen is de ontsluiting van het gebied verder verbeterd.

Voor meer informatie:
Californië B.V.
Postbus 6140
5960 AC Horst
T: 077 - 4779577
F: 077 - 4779750
info@Californie.nu
www.californie.nu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.