Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse kas in Europees Parlement

Met de onthulling van een groenten-ornament is gisteren de tentoonstelling 'Innovations in Dutch Horticulture' officieel geopend. Op uitnodiging van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, richtte GroentenFruit Huis de tentoonstelling in met 'kasjes', echte tomatenplanten, innovatieve vruchtgroenten en informatie over de duurzaamheid van de Nederlandse tuinbouwsector.



"Ik ben heel trots op Nederland en zeker op groenten en fruit", aldus Annie Schreijer Pierik bij de opening. "Dit is een mooie manier om andere Europarlementariërs te laten zien hoe innovatief de Nederlandse tuinbouwsector is."



Bijdrage aan duurzame samenleving
"De korte afstand van Nederland tot 500 miljoen Europese consumenten draagt bij aan een duurzame samenleving", aldus Kees Wantenaar, voorzitter van GroentenFruit Huis, in zijn openingswoord. Hij wees daarbij op de panelen met informatie over water- en energiegebruik en natuurlijke gewasbescherming in de Nederlandse glastuinbouw, die worden tentoongesteld.



Daarbij nodigde Wantenaar alle aanwezigen uit een kijkje te komen nemen in Nederland. "Wij heten u van harte welkom en leiden u graag rond in onze sector om zelf te kunnen ervaren met hoeveel passie en vakmanschap er wordt gewerkt door Nederlandse ondernemers die dagelijks duizenden tonnen groenten en fruit te produceren en distribueren op weg naar tevreden eindgebruikers."



Ook refereerde hij aan het belang van groenten en fruit voor een gezonde samenleving en een gezonde economie. "Groenten en fruit zijn essentieel voor een gezonde leefwijze. Daarnaast is de groente- en fruitsector een gezonde pijler onder onze economie."

Hoge toegevoegde waarde
Czeslaw Siekierski, voorzitter landbouwcommissie van het Europarlement, adresseerde enkele complimenten aan de Nederlandse groente- en fruitsector. Hij sprak niet alleen zijn bewondering uit voor de tentoonstelling maar prees tevens de wijze waarop de sector er in slaagt kwalitatief hoogwaardige producten te leveren, een hoge toegevoegde waarde te realiseren met daarbij aandacht voor het uiterlijk van het product. "Want kwaliteit gaat niet alleen om smaak, maar ook om hoe een product eruit ziet."



Aansluitend onthulde Siekierski, samen met collega's Albert Dess, coördinator landbouwbeleid EVP-fractie, Ulrike Müller, coördinator ALDE-Fractie en John Stuart, landbouw coördinator ENF-Fractie het groente-ornament.



Goede voorbeeld
Aansluitend sprak Karin Bemelmans over het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit tijdens de maandelijkse Landbouwborrel. Hier werd het goede voorbeeld gegeven door borden met groenten en fruit uit te delen als snacks, tijdens haar presentatie.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
Louis Pasteurlaan 6
2719 EE Zoetermeer
079 – 3681100
info@groentenfruithuis.nl
www.groentenfruithuis.nl
Publicatiedatum: