Grotere vraag vanuit Europa naar courgettes en verpakte broccoli

Giovanni Pasquariello van Azienda Agricola Pasquariello Giovanni in Carapelle, Foggia, vertelt dat zijn bedrijf zich momenteel richt op groene courgettes en broccoli, net de eerste oogst heeft afgerond en vooralsnog vooral aan Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk levert. De vraag naar de twee producten stijgt in september eigenlijk in heel Europa, maar de door het bedrijf geproduceerde volumes zijn nog beperkt: "Door droogte in de zomer hebben we 25-30% minder wintergroenten.""Veel distributieketens willen een seizoensgebonden programma voor broccoli en bloemkool, bijna als garantie voor een constante aanvoer. Spanje heeft altijd zo gewerkt." Volgens Giovanni zou er in Spanje ook een daling van de broccolivolumes kunnen plaatsvinden. "Als het weer het toelaat zou het een goed jaar moeten zijn. De temperaturen liggen momenteel tussen 13-24°C en het is begonnen te regenen; groenten zouden dus de normale groeipatronen moeten volgen."De gemiddelde prijzen liggen momenteel tussen €1,50 en €1,70-1,80/kg voor courgettes, €1,20-1,36/kg voor losse broccoli en €1,50/kg voor verpakte broccoli, wat in het buitenland populairder is.

"Asperges en courgettes zijn de groenten die in de zomer meer water nodig hadden. Voor de asperges hebben we een ondergronds druppelirrigatiesysteem waardoor we 50% op water konden besparen."Dit jaar zal Pasquariello voor het eerst als exposant aan Fruit Attraction deelnemen. "We gaan naar Madrid, alhoewel de Spaanse markt nog niet een van onze doelen is. We hopen ook een aantal klanten te ontmoeten om over het volgende seizoen te praten en eventueel nieuwe potentiële partners te ontmoeten." Het bedrijf zal deel uitmaken van een gedeelde stand (ICE-Agenzia per la promozione all'estero e l'internazionalizzazione): Zaal 7 - Stand 7D06D.

Pasquariello werkt op het gebied van innovatie samen met het in Caivano, Napels, gevestigde OP Apopa. "Al onze investeringen zijn gemaakt met behulp van Europese fondsen. De beurs in Madrid is de derde internationale beurs die we dit jaar zullen bijwonen."

Contactgegevens:
Giovanni Pasquariello
Cell.: +39 328 9126249
Azienda Agricola Pasquariello Giovanni
C.da trionfo 472
71041 Carapelle (FG)
Email: agricolapasquariello@alice.it
Web: www.agricolapasquariello.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.