Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse sector zaden en jonge planten bezoekt Zeeland

De Zeeuwse Gedeputeerde Jo-Annes de Bat heeft vrijdag 22 september de jaarvergadering geopend van Plantum, de Nederlandse vereniging van bedrijven van de sector zaden en jonge planten. In de Abdij van Middelburg waren ruim 140 leden van de vereniging uit het hele land aanwezig. Veredeling van gewassen en productie van gezonde planten zijn belangrijk voor de verduurzaming van de land- en tuinbouw, en voor de levering van een gezond en gevarieerd aanbod aan de consument. Zeeland is zeer actief in de verbetering en productie van land- en tuinbouwgewassen.
 
De heer De Bat benadrukte het grote belang van de sector voor Zeeland. "De provincie mag trots zijn op deze kennisintensieve bedrijven die hoogwaardige werkgelegenheid creƫren. Hun activiteiten en producten passen uitstekend in het beleid van de provincie richting duurzame economische ontwikkeling", aldus De Bat.
 
Nederland is met zijn Topsector Plantaardig Uitgangsmateriaal de grootste exporteur ter wereld van zaden, pootgoed, stek- en andere plantvermeerderingsproducten. Die gaan vanuit Nederland de hele wereld over. Zo levert Zeeland meer dan 80% van alle jonge varensplanten van de hele wereld. Zeeland staat ook zeer goed op de kaart met zaden voor akkerbouwgewassen, zoals granen, vlas en suikerbieten, van gazons en productiegrassen, vollegrondsgroenten zoals uien en kool en ook allerlei bloemen.

De sector draagt bij aan de verduurzaming van de teelt door gewassen robuuster te maken door bijvoorbeeld weerstand tegen ziekten en plagen en aanpassing aan klimaatverandering. Dat gebeurt voor elke teeltwijze, van biologisch tot regulier en van volkstuinen tot grote kassencomplexen. Iedere teler heeft behoefte aan goede zaden en jonge planten, die door deze bedrijven ontwikkeld worden.

Voor meer informatie:
Plantum
Vossenburchkade 68
2805 PC Gouda
T: +31 (0) 182 68 86 68
F: +31 (0) 182 68 86 67
info@plantum.nl
www.plantum.nl
Publicatiedatum: