Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote interesse in nieuwe rassen tijdens open dag Rijk Zwaan Canada

Op donderdag 7 september hield Rijk Zwaan hun jaarlijkse open dag in hun demonstratiekas in Leamington, Ontario. Telers, retailers en handelaren uit Canada en Amerika waren aanwezig om de tomatenrassen van Rijk Zwaan te bekijken en te proeven. Ook presenteerde Rijk Zwaan op deze dag enkele nieuwe veelbelovende vari√ęteiten voor het nieuwe seizoen. Een van de nieuwe rassen die het dit seizoen erg goed deed, is de nieuwe vleestomaat Kivu (72-629) RZ. "Het Kivu ras heeft uitstekende resultaten opgeleverd en heeft ook zeker de aandacht van de bezoekers getrokken," zegt Marleen van der Torre, producten adviseur. "De Kivu tomaat heeft het gehele seizoen grote vruchten van 260-280 gram opgeleverd. De productie is tot nu toe uitstekend geweest en dankzij de generatieve doch sterke planten zijn de gewassen makkelijk te telen. Het grote voordeel van dit ras is dat er bijna geen fruit van de plant valt en dat het goed bestand is tegen meeldauw." 

Uitstekende nieuw kandidaten
Een ander ras dat de aandacht van bezoekers trok, is de nieuwe grote TOV Prodezo. Van der Torre: "Dankzij de hoge opbrengst en consistente grote vruchten is dit ras een goede kandidaat voor telers voor het komende seizoen. Naast dat het bestand is tegen meeldauw begint het seizoen voor dit ras vroeg en heeft de vrucht een consistente ronde vorm." Om in te spelen op de toenemende consumptie van snackgroenten heeft Rijk Zwaan ook een nieuwe gele druif ontwikkeld. Deze druif, genaamd Maggino, heeft een uitzonderlijke smaak. Het is dan ook een waardevolle toevoeging aan de zogenoemde medleys, een mix van verschillende gekleurde druiven. Daarnaast speelt Rijk Zwaan ook in op de biologische trend. "We hebben verschillende biologisch geteelde rassen, zoals Endeavour, een ras dat gewaardeerd wordt om zijn goede smaak en uitstekende kwaliteit, vooral tijdens de zomermaanden," vertelt Torres. Het hele seizoen open
Mensen die niet aanwezig konden zijn bij de open dag kunnen alsnog een bezoek brengen aan de demo kas van Rijk Zwaan. De kas is tot midden oktober geopend. Rijk Zwaan zal ook aanwezig zijn bij de Canadian Greenhouse Conference op 4 en 5 oktober in Niagara Falls en tijdens de PMA in New Orl√©ans. 

Afspraken kunnen worden gemaakt via m.van.der.torre@rijkzwaan.com of door te bellen naar 1 519 324 0632. Bekijk de website van Rijk Zwaan voor meer informatie over hun assortiment: https://www.rijkzwaan.com.
Publicatiedatum: