"Gina viel voor het eerst op in Canada"

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Syngenta. We hebben een zeer gemotiveerd en dynamisch team met leden die relatief nieuw zijn maar ook met mensen die 30 jaar ervaring in paprika's hebben. We zien overal ter wereld schaalvergroting binnen de kassenteelt. Rassen moeten steeds meer binnen het totaalpakket passen en er is minder plaats voor specifiek gestuurde gewassen. Een ras moet sterk en flexibel zijn, makkelijk in de omgang en altijd kilo's leveren. Bovendien moet het product betrouwbaar zijn in het vervolgtraject na oogst," vertelt Martijn Heddes, Paprika
Veredelaar bij Syngenta vertelt over Gina."Dit zijn dan ook de belangrijkste producteigenschappen waar ik als veredelaar naar streef.

"Gina viel ons voor het eerst op in Canada. Haar power, de tolerantie tegen neusrot en het vermogen om in bijna elk oksel een vrucht te zetten, zelfs in moeilijke omstandigheden, zorgt ervoor dat dit ras ook uitermate geschikt is voor de Benelux markt.

"In verschillende proeven over meerdere jaren, komt Gina vaak als best producerend naar voor, zowel in Nederland als in Canada, dit getuigt van een opvallende flexibiliteit. Dit alles maakt Gina een uniek ras in rood, power gecombineerd met zettingscapaciteit en stabiel vruchtgewicht."

Voor meer informatie:
Syngenta
Jacob Obrechtlaan 7a
4611 AP Bergen op Zoom
www.syngenta.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven