Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Kolbach:

"Ondernemen met een open blik naar de samenleving"

Als lid van het kernteam van het Glastuinbouwpact is het mooi om een bijdrage te leveren en mede richting te geven aan nieuwe ontwikkelingen. We mogen trots zijn op de kwaliteit van onze producten, de innovatieve ontwikkelingen en wat we bijdragen aan deze regio op sociaal economisch gebied. Het Glastuinbouwpact heeft een stimulerende rol op diverse terreinen: ondernemerschap, inrichting van bedrijven en zeker ook als het gaat om de houding van ons als sector naar de samenleving.

door Henk Kolbach, Voorzitter LTO Glaskracht Gelderland-West en kernteamlid Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen

Blik op de samenleving
De relatie met de maatschappij blijft voor mij een belangrijk aandachtspunt voor de komende tijd. De blik van de tuinbouw op de samenleving en de blik van de samenleving op de tuinbouw verschillen veel van elkaar. Daar is nog veel winst te boeken en dat vraagt iets van onze houding. We kunnen niet verwachten dat de samenleving zich maar aanpast aan ons, wij moeten ons aanpassen aan de samenleving. De consument anno nu stelt niet alleen eisen aan het product, maar ook aan de productiemethoden. Dit draagvlak hebben we wel nodig als we willen blijven ondernemen.

Open deuren
Openheid en contact zijn volgens mij belangrijke sleutel naar een goede band met de omgeving om ons heen. Dan denk ik nog wel eens aan vroeger. Toen stonden de deuren op bedrijven open en kon iedereen naar binnen lopen. Door veranderende kwaliteitseisen is dat nu heel anders op een gemiddeld tuinbouwbedrijf. Dat is logisch, maar wel jammer. De samenleving vraagt nu juist weer om die openheid en van tuinders. Het zou mooi zijn als we dat aspect van vroeger weer een beetje terug kunnen brengen. Een keer per jaar een succesvolle Kom in de Kas dag is niet voldoende. Goede harmonie met de samenleving is nodig om onze mooie bedrijfstak te kunnen ontwikkelen.

Bron: Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Neerijnen
Publicatiedatum: