Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Belangstelling voor kwaliteit en voedselveiligheid in tuinbouw

Japanse ondernemers bezoeken Spaanse tuinbouwsector

Een groep Japanse ondernemers en producenten brengt momenteel een bezoek aan verschillende tuinbouwbedrijven in het Spaanse El Ejido om meer te weten te komen over het productiesysteem in dit gebied. Ze bezochten het onderzoekslaboratorium van het University Analytical Centre (CUAM) om te zien welke diensten dit centrum de sector te bieden heeft en in welke mate hun onderzoek bijdraagt aan de kwaliteit van de producten. 

Het Andalusische raadslid Manuel G├│mez Galera vertelt dat het bezoek mede tot stand kwam dankzij een werkbezoek van de burgemeester van het dorp en een delegatie die werd geleid door een vertegenwoordiger van het Ministerie van landbouw, die de streek al eerder had bezocht om het agrarische model te bestuderen. Hij vertelt dat dat dit productiesysteem garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid."

Galera benadrukte dat de sector zich blijft richten op innovatie door het implementeren van de nieuwste technologische verbeteringen. Hierdoor verbetert de concurrentiepositie en kan de regio zijn leidende positie op de markt van gezonde, premiumproducten behouden. Daarnaast noemde hij de grote vooruitgang die wordt geboekt in de biologische teelt, en de implementatie van ge├»ntegreerde gewasbescherming. 

"Onze sector onderscheidt zich door innovatie, duurzaamheid en een continue aanpassing aan de eisen van zowel de binnen- als buitenlandse markt," benadrukt hij. Zo kan het CUAM tot wel 250 verschillende actieve stoffen analyseren en analyseert het ruim 8.000 gewassen. Dit indrukwekkende aantal is het resultaat van onze toewijding om de consument een gegarandeerd veilig product te leveren."

Bron: lavozdealmeria.es
Publicatiedatum: