Biologische bestrijding van legerrups

Het biologische bestrijdingsprogramma van Russell IPM is in Tanzania werkzaam gebleken tegen de legerrups (Spodoptera frugiperda), waardoor de schade aan de wintermaïs tot minder dan 5% werd beperkt. Dit is hoopgevend voor de Afrikaanse telers in de strijd om hun levensonderhoud tegen deze verwoestende en moeilijk te bestrijden plaag. In Nederland is dit middel nog niet toegelaten

De onderzoeksbevindingen werden gepubliceerd door TPRI in Arusha, Tanzania. Het onderzoek werd in de periode juni-september in drie regio's in Tanzania uitgevoerd onder wintermaïsgewassen. Ook in Kameroen werden vergelijkbare resultaten gemeld: Een hogere schadebeperking dan met traditionele gewasbeschermingsmiddelen.

De hardnekkige wormenplaag komt oorspronkelijk uit de tropische en subtropische regio's op het Amerikaanse continent. In 2016 werd het ook in de Afrikaanse landen Nigeria, Sao Tomé, Benin en Togo aangetroffen. Ondertussen is de aanwezigheid ervan ook bevestigd in Ghana, Zimbabwe, Swaziland, Kenia, Zambia en de Democratische Republiek Congo en zijn er voorlopige verslagen van waarnemingen van de plaag in Malawi, Mozambique, Namibië, Zuid-Afrika, Ethiopië en Zuid-Soedan. Verwacht wordt dat deze zich snel voortplantende mottenplaag zich verder over de meeste Afrikaanse landen zal verspreiden.
Russell IPM is een in Noord-Wales gevestigd Brits bedrijf dat zich bezig houdt met de productie van biologische gewasbescherming, inclusief op basis van signaalstoffen, voor de landbouw en tuinbouw. Hiertoe heeft het bedrijf in samenwerking met andere instellingen diverse onderzoeksprogramma's lopen om innovatieve en duurzame oplossingen te ontwikkelen voor wereldwijde landbouwproblemen. Zo heeft Russell IPM in de afgelopen tien jaar diverse succesvolle programma's ontwikkeld voor de bestrijding van de tomatenplaag Tuta absoluta.

Dr. Nayem Hassan, hoofd onderzoek en ontwikkeling bij Russell IPM: "We zijn erg blij met de bemoedigende resultaten die voor het eerst aantonen dat een biologisch plagenbestrijdingsprogramma beter kan presteren dan traditionele gewasbeschermingsmiddelen. Dit biedt een duurzame oplossing voor een complex probleem dat de voedselzekerheid in heel Afrika bedreigt."

Voor meer informatie:
Russell IPM
Unit 45 First Avenue
Deeside Industrial Park
Deeside, Flintshire, CH5 2NU
United Kingdom
Tel: +44 (0) 1244 281 333
Fax: +44 1244 281 878
info@russellipm.com
www.russellipm.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.