Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Christriaens, Hotraco Horti

“Het vertrouwen in intelligente netwerksensoren groeit”

Bussystemen worden steeds meer gebruikt in de tuinbouw als gemeenschappelijk transport voor elektronische informatiesignalen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aansturen en monitoren van ventilatoren, kleppen en raam- en doekmotoren. Maar ook voor het uitlezen van sensoren voor temperatuur, RV, PH en EC en weerstations. Al die systemen zijn aan elkaar te koppelen en kunnen met elkaar communiceren. Jan Christiaens, Hotraco horti: "En dat is goed. Dit wordt de toekomst. Je krijgt veel meer informatie. Daar kun je als teler je voordeel mee doen. Het is een kwestie van tijd, dat deze technologie de gangbare methode wordt om de teelt te sturen. Het prijsverschil tussen de huidige sensoren met bijbehorende elektronica en bus-sensoren wordt steeds kleiner.



Een belangrijke doelstelling van bussystemen is het verminderen van het aantal verbindingen tussen verschillend veldapparatuur. Dus geen wirwar van draden meer, maar een compact systeem waar sensoren en motoren aan te koppelen zijn. Het bussysteem kan steeds worden uitgebreid met nieuwe sensoren en motoren. Door gebruikt te maken van bussystemen kun je via de gebruikte besturingssoftware makkelijker en sneller aanpassingen in bestaande systemen doorvoeren en nieuwe toepassingen in de markt zetten.

Hotraco Horti in Horst heeft de vaart er goed in. Zelfs in de moeilijke jaren konden ze hun 20% groeidoelstelling halen. Door een hogere productie en efficiƫntie kunnen ze de kosten laag houden en dit komt ten gunste van de klanten.

Daarnaast gaat de ontwikkeling van nieuwe producten en door ontwikkeling van bestaande producten gewoon door. Bepaalde producten zijn inmiddels omgezet naar een nieuwe manier van sturen/schakelen en voorzien van meer software. Hierdoor kun je meer informatie uit de producten halen, eenvoudiger in het gebruik en voor meerdere toepassingen inzetbaar.

Jan Christiaens: "Wij houden onze ogen en oren open. We zijn altijd op zoek naar verbeteringen voor onze klanten en dat resulteert in betere en nieuwe producten."

Voor meer informatie:
Hotraco Horti B.V.
Horst
Tel (077) 327 50 50
Jan Christiaens
mobiel 0610-925 366
j.christiaens@hotraco.com
www.hotraco-horti.com