Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en een teler heeft ontheffing

"Westlandse kassen lenen zich goed voor grootschalige cannabisteelt"

Het gecontroleerd legaal telen van medicinale cannabis leent zich goed voor grootschalige teelt in (Westlandse) kassen. Dat schrijft het Westlandse college van Burgemeester en Wethouders in een brief. Er is alleen een belangrijke maar: enkel met ontheffing van het ministerie van VWS en onder strenge voorwaarden.

Het college van B&W beantwoordde vragen van de fractie Westland Verstandig. Die wilde weten hoe het College kijkt naar de medicinale teelt van cannabis. Binnen de overheidsregels - en die zijn nog niet bekend - heeft het College daar wel oren naar, blijkt. 

"Het gecontroleerd legaal telen van medicinale cannabis met ontheffing van het ministerie van VWS leent zich goed voor grootschalige teelt in (Westlandse) kassen, maar wel onder stringente voorwaarden", schrijven ze. Er zijn strenge regels, kwaliteitseisen en protocollen voor deze teelt. "In de kassen bestaat een stabiel klimaat waar de kweker de protocollen goed kan na leven, zodat de farmaceutische kwaliteit gegarandeerd wordt."

Het College maakt ook bekend dat er één Westlands bedrijf is met een ontheffing voor de teelt van medicinale cannabis. Welke dat is, wordt niet bekend gemaakt. In mei dit jaar maakte de overheid bekend dat er in totaal 35 ontheffingen op de Opiumwet zijn verleend, maar niet allemaal voor de teelt voor medicinale cannabis. Ook voor andere doeleinden mag je met cannabis aan de slag: wetenschappelijk, analytisch-chemisch, ovk minister (de volksgezondheid), instructieve doeleinden en de training van honden, handelsgerelateerd. 

Welke bedrijven een ontheffing hebben, worden niet bekend gemaakt. '"Omdat de persoonlijke levenssfeer van de ontheffingshouders zwaarder weegt dan het algemene belang van openbaarheid", vindt de overheid. "Gelet op het risico van inbraak of een overvalop deze locaties, leidt openbaarmaking van die gegevens tot onevenredige benadeling van de ontheffinghouders, hetgeen niet opweegt tegen het belang van openbaarmaking."

Publicatiedatum: