Canadese regering promoot consumptie paddenstoelen

De Canadese regering zal €185.500 investeren om Mushrooms Canada te steunen bij het promoten van de gezonde eigenschappen van verse paddenstoelen onder Canadese consumenten en het uitvoeren van een marktbewerkingsevaluatie van de Japanse markt. 

"Blend and Extend' luidt de slogan van de campagne van Mushrooms Canada die is bedoeld om consumenten er toe aan te zetten paddenstoelen wat vaker aan vleesgerechten toe te voegen. In het kader van deze campagne werkt Mushrooms Canada samen met rundvleesproducenten. 

"De regering steunt Mushrooms Canada in het ontwikkelen van nieuwe markten zowel in Canada als daarbuiten. "Deze investering zal bijdragen aan gezondere voedselkeuzes voor consumenten, de economische welvaart van Canadese champignontelers en -verwerkers en de werkgelegenheid," laat parlementslid Peter Fragiskatos weten.

"Deze investering stelt Mushrooms Canada in staat het potentieel voor Canadese champignons op de Japanse markt te onderzoeken en de afzet op de binnenlandse markt te vergroten door de veelzijdigheid van champignons te promoten als ingrediënt in vertrouwde Canadese gerechten," voegt Ryan Koeslag van Mushrooms Canada er aan toe. 

De Canadese champignonsector genereert jaarlijks €288 miljoen en behoort tot de wereldtop van de champignonexport. De export bereikte in 2016 een waarde van ruim €152 miljoen. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.