Canada: Restwarmte en CO2 voor Truly Green

Gisteren kondigde Agriculture en Agri-Food Canada aan dat ze $3,7 miljoen hebben geïnvesteerd in de gecombineerde inspanningen van de in Chatham gevestigde kastomatenproducent Truly Green en ethanolproducent Greenfield om hun milieuvoetafdruk te verlagen en hun activiteiten productiever en concurrerender te maken.

Parlementslid Peter Fragiskatos: "Het milieu en de economie gaan hand in hand. En onze regering weet dat het ondersteunen van duurzame oplossingen in de landbouw 'schone' innovatie zal stimuleren, banen zal creëren en leiden tot een sterkere agrarische sector. Dit project is een goed voorbeeld van twee Chatham-bedrijven die samenwerken om de kasproductie te verhogen en tegelijkertijd hun milieuvoetafdruk te verlagen."

Door de investering kan Greenfield nieuwe Nederlandse technologie installeren die zowel restwarmte als kooldioxide naar de 18 ha van Truly Green leidt. Dit is het doel geweest sinds de start van de eerste fase van het project een paar jaar geleden, maar er was nieuwe technologie nodig om hun missie te vervullen. In de eerste jaren kon Truly Green alleen gebruik maken van de CO2 uit de aangrenzende ethanolfabriek.

Greg Devries, voorzitter van Truly Green Farms & Cedarline Greenhouses: "Duurzame landbouw verbetert het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en de banen in onze gemeenschappen. Truly Green heeft een innovatief partnerschap ontwikkeld met Greenfield om restwarmte uit hun ethanolproces te gebruiken om de productie van onze kastomaten te stimuleren."

"Deze investering maakt ons de eerste kas in zijn soort om met restwarmte te worden verwarmd en een van de meest energiezuinige kassen in Noord-Amerika."

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.