Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanbod van september tot mei

Mexicaanse paprikaseizoen 1 maand verlengd

Mexicaanse kasgroentenproducent Divemex heeft net zijn eerste paprika's geoogst uit een recent geopende kas in Ahualulco. Luis de Saracho, CEO van het in Guadalajara, Jalisco, gevestigde bedrijf: "In tegenstelling tot veel telers die in nieuwe regio's hebben uitgebreid, hebben wij een nieuwe kas geopend die onze vestigingen in Etzatlan en Culiacan complementeert en ons seizoen met meer dan een maand uitbreidt."



50% van de productie biologisch
De paprika's uit de nieuwe kas werken ook een nieuwe teelttrend in de hand: de koppeling van gecertificeerde fairtradeproducten met gecertificeerd biologisch. Hierdoor kan het bedrijf volgens Saracho beter voldoen aan de vraag naar biologisch vanuit de VS en Canada. "De verkoop van biologische producten in de VS is het afgelopen jaar met ongeveer 9% gestegen in vergelijking met 2% voor conventionele producten," zegt hij. De productie van de nieuwe vestiging in Ahualulco is bijna 50% biologisch.


Saracho zegt dat de groei van Divemex is te danken aan investeringen in technologie, medewerkers en duurzaamheid. Met resultaat: In 2011 werden ze de eerste gecertificeerde fairtrade paprikateler waardoor de werknemers gelden naar projecten kunnen sluizen die hun levenskwaliteit aanzienlijk verhogen.

Beurzen en meer
De fairtrade certificering had een positieve invloed voor meer dan 2000 Divemex medewerkers, onder andere in de vorm van beursprogramma's ontwikkeld met behulp van fairtradepremies. Ook is er het 'Como En Casa' (Net als thuis) programma gericht op de aanleg van werknemersgemeenschappen die net als thuis moeten aanvoelen. Saracho: "Gezinnen hebben eigen, goed uitgeruste woonruimten en er is kinderopvang en school en er zijn speelplaatsen voor kinderen."

Ook biedt Divemex medische en tandheelkundige zorg om het welzijn en optimale prestaties van de werknemers te waarborgen. 

Duurzaamheid
Het bedrijf richt zich op duurzaamheid middels het gebruik van zonnepanelen in het pakhuis, minimaal watergebruik door het irrigatiesysteem en regenwaterreservoirs. 
De visie van het bedrijf draait om de gedachte 'boven verwachting telen'. Saracho: "We streven ernaar om te telen op manieren die onze klanten mogelijk verrassen en hopelijk gunstig stemmen."

Contact:
Karin Gardner
OPPY
Tel: 206 499 7440
Karin.gardner@oppy.com
www.oppy.com
Publicatiedatum: